Rijeka dobila novo vodstvo HDZa!

Objavljeno 23.11.2020 - Vijesti

Rijeka dobila novo vodstvo HDZa!

Iako je HDZ Rijeka već 29 godina stranka sprdnja na području trećeg grada po veličini u Hrvatskoj, ovoga puta HDZ Rijeke ima povijesnu šansu da nešto učini jer je Obersnel odustao od utrke za gradonačelnika, a osoba koja bi u ime SDPa trebala nastojati osvojiti mandat, još je relativno nepoznata i neupečatljiva.

Račune bi i HDZu i SDPu trebao pomrsiti Marin Miletić iz MOSTa koji za sadaima jedini prepoznatljivu i jasnu kandidaturu s preciznim ciljevima i zadaćama.

HDZ u Rijeci je bio godinama podijeljen na tri frakcije, odbacivali su izvorne članove HDZa, mnogi od njih su mutikašili s predstavnicima vlasti. Rezultat je potpuno potopljena stranka u kojoj malo tko navija za HNK Rijeku u kojoj nitko ne navija za stvarni razvoj grada Rijeke pa se tako ne može uočiti jasna borba protiv zapuštanja kazališta, kina, parkova. Nema borbe za uređenje riječkog priobalja, nema borbe za izgradnju marina u Rijeci, brodogradilišta i servise za moderne jahte, nema jasne borbe za izgradnju jedne benzinske crpke na moru.

Danas HDZ okreće novu stranicu s novim mladim kadrom. Pitanje je koliko Josip Ostrogović kao pobjednik lokalnih izbora stvarno ima snage za promjenu HDZ.

Prve i jedine njegove rezultate moći ćemo vidjeti u prvih 6 mjeseci. Što bilo koji vođa napravi u prvih 6 mjeseci, to mu je temelj za uspjeh dalje. HDZ osim vodstva treba i veliki rad na terenu te otkazivanje poslušnosti onim HDZovcima koji su do sada koketirali sa SDPom, HNSo i IDSom . Novi HDZ će trebati i hitno vratiti mnoge članove HDZa koji su bezvezno udaljeni iz stranke i program će morati biti jasniji i transparentniji.

Prenosimo cijeloviti tekst Josipa Ostrogovića objavljenog na njegovom facebook profilu :

Voljom članica i članova riječke organizacije najjače stranke u Hrvatskoj sinoć sam izabran za predsjednika gradske organizacije i potpredsjednika županijskog odbora. Velika je to čast, privilegija i odgovornost jer pred nama tek predstoje izbori. Riječki HDZ sinoć je dobio novu energiju. Energiju koja će uskoro pokrenuti naš “Grad koji teče”.
Zahvalio bih se svim članovima i članicama koji su izašli na unutarstranačke izbore, s posebno onima koji su podržali moju kandidaturu. Izbori su provedeni prema demokratskim načelima, a moj protukandidat i dugogodišnji suradnik Kristjan Staničić i ja nastavit ćemo zajedno raditi za Rijeku i domovinu Hrvatsku. HDZ će pod mojim vodstvom nastaviti politiku koju provodi Andrej Plenković, europsku i uključivu. Nastojat ćemo u svoj rad uključiti što više mladih i obrazovanih ljudi koji će jednog dana nastaviti stvarati bolju Rijeku i bolju Hrvatsku. Kao i do sada, nastavljam izvrsnu suradnju s jednim od najuspješnijih ministara Oleg Butković koji je u svojemu mandatu za Rijeku učinio više nego SDP otkako je samostalne Hrvatske. 🇭🇷🇪🇺
Bez Vas dragi članovi ništa neće biti moguće, zato Vas pozivam da se uključite u rad gradske organizacije HDZ-a i pomognete u izgradnji jedne nove Rijeke. Rijeke znanja i ideja. Vrijeme je za promjene u Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Zajedničkom suradnjom u nove pobjede

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama