Rijeka i Kolos bez golova, dobre prilike na obje strane

Objavljeno 24.09.2020 - IzdvojenoSport

Rijeka i Kolos bez golova, dobre prilike na obje strane

Danas susrete trećeg pretkola Europske lige igraju Lokomotiva, Hajduk i Rijeka. Zadnji su u akciji Riječani, koji od 20.45 igraju s ukrajinskim Kolos Kovalivkom, klub koji ove godine prvi put igra u europskim natjecanjima.

Susret je počeo, a gosti su od prve minute krenuli s agresivnim presingom. U prvih 10-ak minuta no nisu uspjeli stvoriti ništa veliko, a onda je Rijeka zaprijeila u 13. minuti – nakon boksanja vratara Volimetsa sa 16 metara pucao je Čerin, a njegovu loptu je dirao Capan, no otišla je pored gola. U 15. minuti Murić je tukao na gol izravno iz kornera, ali izvrsno je reagirao gostujući vratar. Dobra situacija za Rijeku dogodila se i u 23. minuti, kad je Štefulj ukrao loptu stoperu Kolosa, no umjesto da puca dodao je Andrijaševiću, kojeg je zaustavio branič gostiju.

Nakon pola sata igre pritisnuli su gosti Riječane, šansu je imao Petrov, no branič Rijeke pomogao je vrataru Nevistiću i izbio neugodnu loptu u korner. Završnica poluvremena bila je mirnija, igralo se uglavnom u sredini terena s dosta pogrešaka na obje strane. U 42. minuti izvukla se Rožmanova momčad, nakon prekida slijeva igrač Kolosa poslao je povratnu loptu, a Novak je iz blizine pucao preko vrata. Bila je to najbolja prilika gostiju u prvom poluvremenu, koje ja okončano bez pogodaka.

U 57. minuti Rijeka je imala odličnu priliku, Pavičić je pokušao odigrati dupli pas, a Petrov je nespretno dodao igraču Rijeke, koji s 10 metara puca ravno u golmana. Minutu kasnije blizu pogotka bili su i gosti, no usamljeni Bogdanov pucao je slabo.

POČETNI SASTAVI:

RIJEKA: Nevistić – Capan, Velkoski, Smolčić – Tomečak, Čerin, Pavičić, Štefulj, Murić, Lončar – Andrijašević

KOLOS: Volynets – Yernets, Novak, Petrov, Havrsyh, Kravčenko – Antiukh, Zadoia, Bogdanov, Smirniy – Lysenko

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama