Rijeka kažnjena zbog rasističkog ispada Armade

Objavljeno 31.07.2019 - IzdvojenoSportVijesti

Rijeka kažnjena zbog rasističkog ispada Armade

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer kaznio je Rijeku s 10.000 kuna zbog rasističkog hukanja pripadnika Armade u susretu protiv Lokomotive u Zagrebu u sklopu drugog kola hrvatskog prvenstva.

Osim Rijeke, još pet klubova dobila je kazne, a i igrač Istre 1961 Einar Galilea, koji je zbog isključenja u dvoboju s Interom dobio utakmicu suspenzije i tri tisuće kuna novčane kazne.

Na službenoj stranici HNL-a piše:

– Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 2. kola.

Galilea Azaceta Einar (Istra 1961) zbog isključenja na utakmici Inter Z.- Istra 1961 (dvije opomene) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne.

Na utakmicama Sl. Belupo – Dinamo i Varaždin – Hajduk evidentirana su paljenja pirotehničkih naprava na tribinama od strane pripadnika navijačkih skupina BBB i Torcida. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a domaćini utakmica, NK Slaven Belupo i NK Varaždin, kažnjeni su minimalnim novčanim kaznama od po 5.000 kuna dok GNK Dinamo i HNK Hajduk moraju platiti kaznu od po 7.000 kuna.

Na utakmici Lokomotiva – Rijeka pripadnici navijačke skupine Armada napravili su prekršaj kažnjiv po članku 88. DP HNS-a zbog čega HNK Rijeka mora platiti kaznu u iznosu od 10.000 kuna.

Zbog prekršaja momčadi iz članka 54. DP HNS-a s po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Gorica, NK Osijek i NK Slaven Belupo, piše u službenom priopćenju.

Žalosno je da nogometni klubovi moraju plaćati kazne zbog huligana kada se zna da bilo koji NK kod nas nema svoju privatnu policiju da može represivno umiriti huligane na stadionu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama