Rimac i Sv. Nedelja potpisali ugovor: “Imamo velike planove”

Objavljeno 16.04.2021 - GospodarstvoIzdvojenoVijesti

Rimac i Sv. Nedelja potpisali ugovor: “Imamo velike planove”

Grad Sveta Nedelja i tvrtka Rimac Automobili potpisali su ugovor nakon kojeg može početi izgradnja Rimac kampusa. Potpisnici su Dario Zurovec, gradonačelnik i Mate Rimac, direktor poduzeća Rimac Automobili d.o.o. Na potpisivanju ugovora bili su i Goran Gotal, tajnik kabineta ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Davor Nađi.

Bilo je to puno borbe i kamena spoticanja oko administracije, ali htjeli smo taj jedan san privesti kraju, rekao je Dario Zurovec.

– Ova je investicija najznačajnija, ne samo za Svetu Nedelju nego za ovaj dio Hrvatske, definitivno nećemo biti poznati samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, za to je najviše zaslužan Mate Rimac, istaknuo je gradonačelnik.

Kampus nam je prijeko potreban jer imamo velike planove, a za to trebamo puno prostora. Htjeli smo da to bude nešto posebno. Htjeli smo da bude spojena visoka tehnologija i priroda, vjerojatno će to biti jedini takav objekt otvoren za javnost, ali sve gradimo oko zaposlenika, od uvjeta za rad, da je energetski učinkovito i bez utjecaja na okoliš, da sami generiramo svoju energiju. Ali i dodatne stvari poput vrtića i teretana. Spremni smo za predaju lokacijske dozvole i želimo raditi puno parom, želimo samo što prije to riješiti, rekao je Mate Rimac.

Dodao je kako moraju sami izgraditi trafostanicu koja će koštati 10 milijuna eura, ali nažalost to je tako da investitor mora platiti infrastrukturu, dodaje. Otvorenju se kaže, nada 2023. godine i da će do tada sve ići glatko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u