Ruža Tomašić: “Milanović radi na tome da dobijem i lokalne izbore”

Objavljeno 17.04.2013 - Izdvojeno

Ruža Tomašić: “Milanović radi na tome da dobijem i lokalne izbore”

“Ovo je šlag na torti moje političke karijere i tu ću stati. Neću se ponovno kandidirati za Parlament EU, posvetit ću se obitelji.” Ovim je riječima Ruža Tomašić započela razgovor s novinarom Večernjeg lista.

Premijer govori s mržnjom

Što kažete na izjavu premijera Milanovića da ste gori od elementarne nepogode i pravo društveno zlo?

“Žalosno je, a i neprimjereno da premijer izgovori takvo što. Milanović takvim izjavama ne vrijeđa samo mene već i ljude koji su glasali za mene. Očito je zaboravio da su ti isti ljudi, koje on danas smatra glupima jer su svoj glas dali meni, na parlamentarnim izborima glasali za njega i njegovu stranku te je zahvaljujući njima on danas premijer. On mora shvatiti da kao premijer ne predstavlja jednu opciju ili stranku, već da je premijer cijelom hrvatskom narodu. Premijer Milanović prozivao je mene za govor mržnje, a što on sada govori? Samo neka nastavi s takvom retorikom i egoizmom. Učinit će mi veliku uslugu na predstojećim lokalnim izborima. Zbog njegove bahatosti i egoizma ljudi su ga kaznili i glasali za mene. Zapravo mi je tako odradio kampanju za koju ja nisam imala novca. Mislim da bi premijeru Milanoviću bilo pametnije da konačno krene rješavati teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj. Narod mu je dao povjerenje jer je obećao izvući Hrvatsku iz krize, ali evo, nakon godinu i pol dana, Hrvatska sve više tone.”

I bivši predsjednik Stjepan Mesić obrušio se na vas nazvavši vas političkom karikaturom?

“Sreća je Stjepana Mesića što živi u Hrvatskoj. U nekoj drugoj državi bio bi osuđen za veleizdaju. Toliko o njemu.”

Jeste li očekivali takav uspjeh na izborima za Europarlament s obzirom na to da ste vi jedina zastupnica u Saboru koja je bila euroskeptik i glasala protiv ulaska Hrvatske u EU?

“Nisam bila protiv ulaska Hrvatske u EU, već sam rekla da Hrvatska još nije spremna za ulazak u tu zajednicu, što su ovih dana rekli i mnogi europski čelnici kao što je njemačka kancelarka Angela Merkel i drugi. S obzirom na to da smo na korak od toga da postanemo punopravna članica, sada trebamo raditi na tome da nešto i dobijemo, a ne da izgubimo ulaskom u europsku zajednicu. Moram priznati da sam i sama iznenađena što sam druga po broju dobivenih glasova za Europarlament. Vjerovala sam da ću proći, ali ne i da ću biti na tako visokom mjestu.”

Ulazim uzdignute glave

HDZ je u Europarlamentu u klubu pučkih stranaka, hoćete li im se pridružiti?

“Ja sam desnije orijentirana od pučana i sigurno neću s njima. Znam da u Europskom parlamentu postoje još tri ili četiri stranke koje imaju političke programe slične našem. Morat ću dobro pročitati njihove programe pa ću odlučiti s kojom ću od njih, a to će zasigurno biti stranka koja čuva svoj nacionalni identitet.”

S obzirom na to da će vaš mandat, zasad, trajati samo deset mjeseci, hoćete li uspjeti realizirati svoje planove i hoćete li se kandidirati i na sljedećim izborima za Europarlament?

“Ovo je šlag na torti moje političke karijere i tu ću stati. Neću se ponovno kandidirati za ulazak u Europarlament, već ću se posvetiti svojoj obitelji. Sada ću u Europarlament ući uzdignute glave, a tako ću i izaći. Iako moj mandat traje samo deset mjeseci, učinit ću sve da za to vrijeme što više pomognem Hrvatskoj. Dalje ćemo prepustiti mladima na kojima svijet i ostaje te koji nemaju na leđima hipoteku prošlosti pa će oni nastaviti gdje smo mi stali.”

Plan za Strasbourg

“Učinit ću sve da izvučem što više novca iz fondova”.

Na pitanje ostaje li predsjednica stranke ili će dati ostavku Ruža Tomašić odgovara:

” Ostat ću predsjednica stranke, ali mandat saborske zastupnice stavit ću u mirovanje. Polako se pripremam i informiram o svemu što me čeka u parlamentu EU i želim ondje doći potpuno spremna. Učinit ću sve što mogu da izvučem što je moguće više novca iz fondova EU što se može, kako bi se uložili u razvoj hrvatskih otoka, Slavonije i ostalih dijelova Hrvatske.”

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama