Saborski zastupnik šokirao u Saboru

Objavljeno 03.07.2019 - Vijesti

Saborski zastupnik šokirao u Saboru

Hrvatska je ostala u šoku kada je danas Marin Škibola , neovisni zastupnik iz Rijeke, vrlo jasno skrenuo pozornost na devastaciju najveće hrvatske luke u kojoj čak 90 posto luke spada pod državnu upravu, dakle pod Vladu RH.

Škibola je jasno kazao ono što smeta tisuće građana Rijeke, a to je najružnije i najdevastiranije priobalje u EUropi!

Sve je zapušteno, neodržavano i to pokazuje sliku najveće hrvatske luke koja je ujednačena s politikom HDZa i SDPa prema Rijeci već 30 godina.

Da li znate da je Rijeka jedini veći hrvatski grad na moru koji nije uredio svoje priobalje i koji se nije okrenuo moru, tako da danas ako želite dobiti vez za svoju barku, to je nemoguće, a ljudi koji žele započeti s nautičkim ili kruzer poslom imaju ogromne probleme.

Rijeka je prepuna starih brodova od kojih su najpoznatija dva rugla grada , komunistički brod Galeb u luci Baroš i brod Nina koj se nalazio do prije par danau samom središtu grada i koji je nanosio gubitke poslovanju Lučke uprave, gradu Rijeci, a time i PGŽu i Hrvatskoj. Riječkom priobalju nedostaje infrastruktura i uređenost, jer primjerice, riječki lukobran koji je pretvoren u šetnicu Molo Lonogo ukazuje na svu sramotu i nemar prema građanima i nautičarima. Čak 60 000 putnika i turista godišnje prođe tim sramotnim lukobranom.

Rijeka uz devastiranu obalu nema niti jednu benzinsku crpku za plovila, pored svih dizalica, od kojih neke i svjetle, u Rijeci se ne može dići niti jedno nautičko plovilo.

Svi veći gradovi na mediteranu imaju uređeno pristojno svoje priobalje i ono je sastavni dio lica grada, dovoljno je da samo pogledate primjer Trsta i Kopra.

Kao saborskog zastupnika najviše me brine dio riječkoga devastiranog priobalja koji se zove INA na Mlaci jer je navedeno postrojenje kontaminirano i neočišćeno od opasnih kemikalija i to svega 200 metara od prvih većih zgrada gdje žive ljudi, kazao je Škibola.

Zatražio je i smjenu Vojka Obersnela koji obnaša dužnost gradonačelnika već godinama….

S problemom devastiranog riječkog priobalja upoznati su svi, predstavnici Vlade RH kao i predsjednik Vlade, gradonačelnik Obersnel, direktor TZ Rijeka, župan PGŽa. Nitko još nije reagirao, a upozorenja traju već više godina.

Cjelovito i dramatično obraćanje Marina Škibole pogledajte ovdje:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama