fbpx

SAD: Biden opet oštro sa Srbijom

Objavljeno 07.02.2021 - Vijesti

SAD: Biden opet oštro sa Srbijom

Novi predsjednik SAD-ea Joe Biden opet je oprlatio po Srbiji, kroz čestitku za dan državnosti susjedne Srbije poslao je jasan naputak kakvu politiku Srbije će SAD priznati. To je jasan put Srbije ka EU i hitno priznanje Kosova u njegovim međunarodno priznatim granicama.

SAD je jedan od glavnih međunarodnih prijatelja Kosova koje je 2008. proglasilo neovisnost nakon rata srbijanskih snaga protiv Kosova i nakon teških zločina koje su počinile srpske strane na ovom albanskom teritoriju 1998/99. Neovisnost pokrajine koja je nekada bila autonomna u sastavu Srbije dosad je priznalo više od stotinu država, ali ne i Srbija koja Kosovo smatra svojim teritorijem, što ne čudi kad znamo da je njezin sadašnji predsjednik ratni huškač koji je čak i 30 % Hrvatske proglašavao srpskim.

Odgovor od sadašnjeg predsjednika Srbije i bivšeg ratnog huškaća nije trebalo dugo čekati. Vučić je u maniri Miloševića i Šešelja objasnio Bidenu da se s njime ne slažu te da im ne pada niti na kraj pameti priznati Kosovo kao niti ih ne zanima napraviti otklon od agresivne Miloševićeve politike.

Otklon od Miloševićeve politike je nemoguće napraviti jer sam Vučić je novi Milošević i ne prestaje sanjati snove o Velikoj Srbiji!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama