SDP i HDZ ponovno navaljuju na MOST

Objavljeno 08.12.2016 - Vijesti

SDP i HDZ ponovno navaljuju na MOST

Bez obzira što je svima u Hrvatskoj jasno da hrvatsko pravosuđe ima najveću zaslugu za nezadovoljstvo građana, HDZ i SDP brane Ustavni sud, ali i sve ostale sudove u Hrvatskoj koji ne rada svoj posao kako treba zbog čega je u mnogima u Hrvatskoj pao mrak na oči.

Građani ne vjeruju Ustavnom sudu jer u njemu sjedi osoba koja se u inozemstvu u bankama lažno predstavljala. Jasno je svima da se baš svima izriče oštra kazna za lažno predstavljanje osim ako su predstavnici SDPa i HDZa po mišljenju tih stranaka.

Slučaj ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je u razgovoru za Globus napao suce Ustavnog suda na početku sjednice Vlade komentirao je premijer Andrej Plenković. Orepić je izjavio da je Ustavni sud najveća prijetnja nacionalnoj sigurnosti te kako je vrijeme da preda kolektivnu ostavku.  S ovim mišljenjem se slaže i većina građana Hrvatske.

Sasvim očekivano, HDZ i SDP igrači su skočili na zadnje noge i silonom munje pokušavaju obraniti ono što je neobranjivo, a to je HRVATSKO PRAVOSUĐE na čelu s USTAVNIM SUDOM.

“Riječ je o izravnom napadu na Ustavni sud. Ja kao premijer i Vlada trebamo se vrlo jasno ograditi od tog intervjua koji na neprimjeren način ustavmne suce kako najvišu ustavnu instituciju u državi i ruši povjerenje građana u Ustavni sud. Taj intervju ne predstavlja službenu politiku Vlade”, kazao je Andrej Plenković na početku sjednice Vlade dodajući da je jučer “obavio razgovor” s Orepićem i “upozorio ga da takve izjave ne mogu dolaziti od članova Vlade”.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako je potrebno poštivati trodiobu vlasti te da se dužnosnici u izvršnoj vlasti trebaju suzdržati od bilo kakvog komentiranja rada toga suda.

Ustavni sud je jedan od stupova državne vlasti i jamac ustavnosti, poštivanja Ustava u Republici Hrvatskoj, dakle poštovanja svih demokratskih vrednota, same demokracije, ljudskih prava i svega ostaloga. Mislim doista da u Hrvatskoj moramo poštivati trodiobu vlasti i da se dužnosnici iz izvršne vlasti trebaju suzdržati od bilo kakvog komentiranja rada Ustavnoga suda, rekla je. Osobno, dodala je predsjednica, ne vidi nikakvih nezakonitosti ili neustavnosti u radu Ustavnoga suda.

Na prozivke Orepića osvrnuo se i predsjednik Sabora Božo Petrov koji ga je branio pitanjem. Tko je narušio dignitet – ministar koji je upozorio da postoje pojedinci koji se lažno predstavljaju u javnim ustanovama ili oni koji su glasovali za takve ustavne suce?, upitao je novinare Petrov.

Građani Hrvatske su ponovno snažno na strani MOSTa jer svi znamo da je upravo hrvatsko pravosuđe omogućilo onima koji su krali Hrvatsku i usporavali njezin razvoj da budu na slobodi i da budu glavni frajeri s našim novcima u svojim džepovima.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u