SDP končno u oporbi, građani odahnuli

Objavljeno 28.12.2015 - Vijesti

SDP končno u oporbi, građani odahnuli

Građanima Hrvatske je konačno pao kamen sa srca. Bahatost i bezobraznost Zorana Milanovića nadišla je sve granice uljuđenog i normalnog ponašanja jednog hrvatskog političara jer se svakog dana od Milanovića mogla očekivati neka neugodnost na svim razinama.

Zoran Milanović ima kompleks manje vrijednosti i stječe se dojam da nikada nije pohađao neku školu za fino u uljuđeno ponašanje.

Zoran Milanović je hrabro i drsko odveo svoju stranku i koaliciju koja je podržavala SDP u oporbu i to vlastitom krivnjom.

Četiri godine stagnacije hrvatskog gospodarstva , zadržavanje velikog broja nepotrebnih birokrata i državnih agencija, kupnja skupog voznog parka, letovi vladinim zrakoplovom u privatne svrhe, ne zaštita blokiranih građana, ne zaštita građana od sporog pravosuđa i mnoge ostale aktivnosti, razočarali su mnoge građane i veliki broj njih je naprosto počeo napuštati Hrvatsku s čime je Hrvatskoj napravljen dosad najveći ljudski udarac još od agresije u devedesetima.

Što su građani dobili s kažnjavanjem Milanovića i njegove koalicije i bacanjem istih u oporbu. Prije svega na vlast su došli smireniji kulturniji političari koji znaju komunicirati u interesu građana. Drugo na vlast su došli i sposobniji. Najbolji je primjer sadašnja predsjednica Hrvatske koja je za tu funkciju bolja, pripremljenija i educiranija od svog prethodnika kojega je predložio baš Zoran Milanović. Novi izbori mijenjaju i sliku u Saboru, gdje je Željko Reiner isto tako obrazovaniji i ima veći ugled u svijetu nego primjerice Josip Leko, kojeg je također predložio Zoran Milanović.

Hrvatska nakon izbora dobiva i novi Vladu. Ona će biti stručnija, brža i jasnija jer će je voditi vrstan menadžer svjetskoga glasa, za razliku od Milanovića koji se nikada nije okusio u privatnom sektoru da se vidi što on to zna raditi. Školovani političari koji su nas vodili do sada , a bez jasnih rezultata u stvarnom životu tako lagano postaju povijest.

SDP u oporbi ima vremena da se pročisti, normalizira, prekine svoju povijest s balkanom, bivšom Jugoslavijom i komunizmom. SDP sad u oporbi ima vremena i da smijeni Zorana Mlanovića s vrha SDPa i da stavi u vodsvo umjereniju struju koja će prevoditi hrvatsku ljevicu i socijaldemokraciju koja će biti i znatno kulturnija u odnosima prema drugim strankama i svjetonazorima.

Tjeranjem SDPa u oporbu građani su konačno odahnuli jer više neće biti potpuno nepotrebnih tenzija između predsjednika Sabora, države i Vlade.

Građani su odahnuli i jer su sada svi najvažniji politički akteri u vlasti, kulturni i željni pregovaranjima za dobro Hrvatske.

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u