SDP započeo s čišćenjem stranke!

Objavljeno 28.07.2021 - Izdvojeno

SDP započeo s čišćenjem stranke!

Peđa Grbin pokazuje da ima “muda”! Novi SDP neće moći napredovati sa starim kadrovima i to onima koji su do sada sramotili SDP i koji su osiguravali SDPu vječitu oporu!

Za neke ljude poput Nenada Stazića potpuno je nejasno kako to da je takva osoba mogla biti u Saboru i to na listi SDPa. Peđa Grbin je svakako naumio promijeniti image stranke i smjene koje je pokrenuo pokazuju da nema nedodirljih i da više u SDPu neće biti političkih “soliranja”.

Po isteku 45-dnevnog roka za reevidenciju članstva u raspuštenoj zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji SDP-a u utorak poslijepodne završena je revizija baze podataka članova, a neslužbeno se doznaje da članstvo neće biti obnovljeno Rajku Ostojiću, Zvani Brumniću, Nikši Vukasu, Gordanu Marasu, Marini Opačak Bilić te Nenadu Staziću.

Povjerenici u raspuštenim organizacijama imaju rok do 27. srpnja odlučiti tko ostaje u stranci, a kome iskaznica SDP-a više neće vrijediti. Predsjedništvo je izglasalo četiri kriterija, od čega su dva “tehnička” (da se ne može stupiti u kontakt ili da dulje od godinu dana nije plaćena članarina), a dva politička (da su opstruirali izbore ili da su nanosili štetu SDP-u), međutim, kroz njih će se provući i saborske zastupnike među kojima je njih šestero iz zagrebačke organizacije.

Razlozi zbog kojih im članstvo nije obnovljeno političke su naravi i uklapaju se u ranije utvrđene kriterije da stranačku iskaznicu ne mogu zadržati oni koji su radili štetu stranci ili su odbili aktivno sudjelovati u nedavnim lokalnim izborima. Pitanje je hoće li broj time biti zaključen i kako će reagirati Bernardić, budući da je riječ o uglavnom njegovim bliskim suradnicima.

SDP pada na 28 saborskih zastupnika

Dužnosnike koji su ‘izletjeli’ iz SDP-a, kako piše Hina, nazvao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin i obavijestio ih o razlozima zbog kojih im članstvo u SDP-u neće biti nastavljeno. Ostali će o prestanku članstva biti obaviješteni pisanim putem. Nakon revizije članstva u Zagrebu, procjenjuje se da je od prijašnjih četiri tisuće ostalo oko 1700 članova jer, uz političke kriterije, brisani su i oni s kojima se nije moglo stupiti u kontakt ili nisu više od godine dana platili članarinu.

Ni predsjednik stranke niti isključeni nisu se za sada htjeli javno izjašnjavati, samo je Gordan Maras na Facebooku objavio da ‘nikad svoje stavove neće prodati za bilo čiju naklonost’. Vjeruje, kaže – da nije iznevjerio one koji ga podržavaju bez ikakvog interesa.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama