fbpx

Šef ureda SDPovog čelnika istukao stranačkog kolegu!

Objavljeno 08.06.2020 - IzdvojenoVijesti

Šef ureda SDPovog čelnika istukao stranačkog kolegu!

Saborski zastupnik i predsjednik osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković jučer je napadnut u Osijeku. Izgred se dogodio poslijepodne, kada ga je na ulici verbalno i fizički napao Tomislav Mikulin, šef ureda Davora Bernardića.

Hajdukoviću su u osječkom KBC-u utvrdili lakše tjelesne ozljede, a Mikulin je uhićen i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava za nanošenje tjelesne ozljede i nasilje u obitelji.

Na telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a donesena je odluka da se višeg stručnog suradnika, zaposlenog u središnjici stranke, Tomislava Mikulina, isključi iz članstva stranke te da ga se udalji s radnog mjesta. Povod je fizički napad na saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića.

Napad je komentirao predsjednik SDP-a.

– Žao mi je što se dogodilo Domagoju. Mi osuđujemo svaki oblik nasilja, a daljnje postupanje je na policiji, odnosno na institucijama, dodaje Davor Bernardić.

U priopćenju iz SDP-a se dodaje:

“Sve ranije izjave koje su tijekom današnjeg dana objavljene u pojedinim medijima, a u kojima se navodi kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić relativizira taj napad, nisu točne. Gospodin Bernardić danas u trenutku predstavljanja reforme pravosuđa nije raspolagao s informacijama o identitetu počinitelja napada.”

Vukas o povodu: To nije naša briga

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas izvijestio je da je Predsjedništvo stranke na hitnoj telefonskoj sjednici iz stranke izbacilo i dalo otkaz višem stručnom suradniku Tomislavu Mikulinu zbog fizičkog napada na stranačkog kolegu Domagoja Hajdukovića.

Na hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništvo SDP-a isključilo je iz članstva stranke Tomislava Mikulina i ujedno ga udaljilo s radnog mjesta. Povod tomu je fizički napad na saborskog zastupnika i člana Predsjedništva SDP-a Domagoja Hajdukovića, kazao je Vukas na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Jasno i glasno naglašavamo da mi u SDP-u imamo nultu stopu tolerancije na nasilje, poručio je Vukas.

Mikulin je fizički napao člana Predsjedništva, predsjednika organizacije osječko-baranjskog SDP-a i koordinatora za četvrtu izbornu jedinicu, i to su tri dovoljna ključna elementa za udaljenje iz stranke, a kao viši stručni suradnik u Uredu predsjednika SDP-a takvo ponašanje ne može sebi dopustiti, istaknuo je. Dodao je da Mikulin inače nije konfliktna osoba.

Na pitanje je li mu poznat povod napada Mikulina na Hajdukovića u Osijeku, Vukas je odgovorio “to nije naša briga, mi možemo komentirati samo naše odluke, a policija će dalje istraživati i vjerujemo da će napraviti svoj posao kako treba”.

Upitan ostaje li Hajduković i dalje koordinator i predvodnik izborne liste Restart koalicije u četvrtoj izbornoj jedinici, Vukas je kazao da o tome, nakon svih tih jutrošnjih turbulencija, nisu ni razmišljali nego će to dalje razmatrati na središnjim tijelima stranke.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama