fbpx

Sezona i posezona vrlo dobre

Objavljeno 23.10.2022 - TurizamVijesti

Sezona i posezona vrlo dobre

Turistički djelatnici mogu biti i više nego zadovoljni proteklom sezonom, ali i posezona je vrlo dobra. Osobito za nautičare koji bilježe bolje rezultate nego prije pandemije. Inozemni gosti posebno vole čarobni akvatorij Kornata.

Svoj ritual odmora znaju – austrijski gradski asfalt rado zamijene plovidbom dalmatinskim plavetnilom.

– Dolazim 40 godina u Hrvatsku, posljednjih 15 u ovu marinu, i to dvaput godišnje, u proljeće i ovako, u ranu jesen. Jer meni je ovdje, uz prekrasne ljude i izvrsnu hranu, savršeno, naglašava Manfred Fritz iz Austrije.

Otvaraju nam sezonu i kao posljednji je zatvaraju. Pa i u ovim listopadnim danima pune marine gosti različitih putovnica.

– Uglavnom su gosti iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Mađarske, rekao je Darko Vidić, direktor ACI marine Jezera.

– Ovdje mi je lijepo, nema hotela, nema velikih zgrada, pravo ribarsko mjesto. Za mene je ovo prava turistička Hrvatska, naglašava Helmut Viernige iz Njemačke.

Misle tako mnogi koji za mjesto odmora biraju naše marine. Ali i sportske okršaje na moru – regate dodatno pune njihove kapacitete.

– Evo prošla sezona i ova iznad svih očekivanja, popunjenost oko 25 tjedana, gostiju još ima do polovice 11. mjeseca, naglašava Nikša Pirjak, voditelj čarterske baze u marini.

Kornati su im nezaobilazno odredište. Pa u tom nacionalnom parku žele uvesti reda. Umjesto slobodnog sidrenja, u za to namijenjenim uvalama predviđena su 224 sidrišna mjesta. Dosad ih je postavljeno malo manje od pola.

– Do kraja godine, odnosno do početka iduće nautičke sezone nadamo se da ćemo ostatak popuniti te da će se s ta 224 sidrišta biti nemoguće dodatno sidriti u uvalama, jednostavno neće biti mjesta, govori Šime Ježina, ravnatelj NP-a Kornati.

Iz godine u godinu sve je više nautičara na Jadranu. Pa je nautički sektor usredotočen na dva važna cilja. Daljnje ulaganje u prijeko potrebnu infrastrukturu i očuvanje svih prirodnih ljepota naše obale i otoka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama