Slovenija otvara skijališta

Objavljeno 07.12.2021 - IzdvojenoVijesti

Slovenija otvara skijališta

Slovenci su ovaj vikend otvorili skijališta i optimistično gledaju na sezonu. Broj novozaraženih i hospitaliziranih pada, a konkurentska Austrija još je u “lockdownu”. Usto, ovaj je vikend pao obilan snijeg na popularnim skijalištima.

U posljednjih 13 godina na Rogli se ne pamti ovako obilan snijeg početkom prosinca – 75 centimetara napadalo je samo ovaj vikend.

– Snijega je mnogo, priroda je krasna i učimo prve korake na skijama. Tu imamo poligon, idealno je, rekla je instruktorica skijanja Andrea Cesar Goršek.

Trinaest kilometara skijaških staza je spremno – vučnice su počele s radom. Gostiju ima, ali prava navala očekuje se za blagdane.

– Buking je dobar, december je skoro popunjen skroz, za prvi drugi mesec još ima mesta i vidimo da ljudi dolaze na skijanje, kaže Robert Kejžar, voditelj hotela i restorana na Rogli.

Slovenci su ove godine optimistični jer globalno zatopljenje, nedostatak snijega i aktualna pandemija zadali su velike gubitke svim skijalištima.

– Prošle godine skijali smo uz stroga ograničenja i sa znatno manjim brojem skijaša. Tijekom zime hoteli su nam bili zatvoreni, rekla je Barbara Soršak, direktorica UNITUR-a.

U Sloveniji se provodi PCT protokol. Cijepljeni, testirani i oni koji su nedavno preboljeli mogu na skijalište i u hotele.

A na slovenska skijališta mogu i oni koji nisu cijepljeni ili preboljeli COVID, samo moraju biti testirani brzim antigenskim testom. Testirati se možete i na skijalištu – besplatni antigenski test vrijedi 48, PCR 72 sata.

Nakon prošlogodišnjih zatvaranja zbog pandemije Slovenci se nadaju dobroj godini jer zaključuju – gore nije moglo.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama