Slovenski sud: Dionice Mercatora moraju se vratiti Agrokoru

Objavljeno 30.07.2020 - GospodarstvoIzdvojeno

Slovenski sud: Dionice Mercatora moraju se vratiti Agrokoru

Vrhovni sud Slovenije donio je presudu kojom dionice Mercatora, koje su odlukom slovenske agencije za tržišno natjecanje privremeno oduzete Agrokoru krajem prošle godine, moraju biti vraćene. Na ovu presudu nema žalbe.

Uprava Fortenova grupe, na koju bi dionice Mercatora trebale biti prebačene, pozdravlja presudu i planira prijenos Mercatora na Fortenova grupu realizirati do kraja godine.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško kazao je da je što skoriji prijenos dionica Mercatora u interesu slovenskom trgovačkom lancu, njegovim dobavljačima i cjelokupnom gospodarstvu Slovenije.

Potkraj lipnja slovenski mediji objavili su da je Viši sud u Ljubljani smanjio s 53,5 milijuna na samo jedan milijun eura globu koju je slovenski regulator za tržišno natjecanje (AVK) lani izrekao Agrokoru. AVK je krajem prošle godine zbog neprijavljene kupnje manje punionice Costella, iz vremena kad je koncern vodio Ivica Todorić, Agrokoru izrekao globu od 53,5 milijuna eura te za osiguranje plaćanja kazne zaplijenio njegove dionice u trgovačkom lancu Mercator. Na odluku AVK-a o globi od 53,5 milijuna eura koja je dovela do zapljene njegovih dionica u Mercatoru Agrokor se žalio.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama