Snijeg pada diljem zemlje, najljepše u Varaždinu

Objavljeno 13.01.2017 - Izdvojeno

Snijeg pada diljem zemlje, najljepše u Varaždinu

Snijeg pada gotovo u cijeloj Hrvatskoj. Na riječkom, zadarskom, splitskom i dubrovačkom području u prekidu su mnoge trajektne i katamaranske linije. Zatvorene su i pojedine ceste u unutrašnjosti.

Nakon prometnog kolapsa u Zagrebu zbog snijega koji je počeo padati poslijepodne, situacija se večeras normalizirala. Na terenu je svih 259 ekipa Zimske službe Zagrebačkih cesta. Sljemenskom cestom, koja je do daljnjega zatvorena za promet, autobusi s djecom uspjeli su se spustiti u grad.

Zimski su uvjeti i na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Iz HAK-a poručuju da su zimske službe na terenu, građane mole za strpljenje, a vozače pozivaju na oprez. Za dijelove Hrvatske oglašen je crveni i narančasti alarm. Postoji mogućnost da će se u pojedinim dijelovima države kiša lediti na tlu.

I dalje najviše snijega ima  u Varaždinskoj županiji, između čvorova Novi Marof i Breznički Hum u smjeru Zagreba – gdje je promet prekinut zbog teretnih vozila koja su prepriječila cestu.

U Zagrebu i Varaždinu se očekuju cijelu noć temperature ispod nule uz lagano padanje snijega.

Snijeg pada i u ostalim dijelovima središnje Hrvatske, Lici te Gorskom kotaru. Na riječkom, zadarskom, splitskom i dubrovačkom području u prekidu su mnoge trajektne, katamaranske i brodske linije.

Na splitskom području puše jako jugo i zatoplilo je. Počele su se odleđivati smrznute cijevi te su djelatnici Kanalizacije i vodovoda imali desetke intervencija zbog poplava i curenja vode.

Jako jugo s olujnim udarima na području Kvarnera i Riječkog zaljeva izazvalo je prekid većine trajektnih i katamaranskih linija te nekih brodskih.

Oprez u prometu je vrlo važan.

Foto: KIGO.hr

Autor: Leo Pavela

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u