ŠOK u HDZu! Prvi put HDZ i drugi mandat u oporbi!

Objavljeno 19.12.2015 - Vijesti

ŠOK u HDZu! Prvi put HDZ i drugi mandat u oporbi!

Bez obzira što je  HDZ bio relativni pobjednik na izborima i što je SDP igrao prljavo postizborno posebno prema članovima MOSTA, Tomislav Karamarko je bio lošiji u pregovaranjima i ispao je iz igre za ulazak u Vladu RH.

HDZovci su u šoku jer je praktički svima bilo jasno da su temeljne vrijednosti MOSTa prema domovini, braniteljima i crkvi sličnije između MOSTa i HDZa,  nego između MOSTa i u SDPa, no Karamarko i njegovi savjetnici su bili tvrđi, netolerantniji ali i neinteligentniji,  pa je SDP ostao u igri u suvladanju s državom.

HDZ je prije izbora imao sve u svojim rukama. Svi su svjesni da je pobjeda bila izvjesna, no dogodio se obrat. Prvo, Karamarko je godinama slovio za najnegativnijeg političara, no to nije toliko u izborima dolazilo do izražaja, jer je ključnu ulogu u odnosima s medijima i u PRu imala Silvana Oruć Ivoš.  Uoči glavnih izbora Kramarko mijenja uspješnu Silvanu Oruć Ivoš i na njezino mjesto stavlja kod mnogih novinara omraženog Miljenka Manjkasa.

HDZu od toga trenutka kreće sve nizbrdo, a SDP počinje rasti.

Velike razlike koje su bile u korist HDZa počele su se naglo topiti. HDZ je skrenuo naglije desno, a Miljenko Manjkas je pomogao da odnosi s javnošću putem medija budu nikakvi, neprofesionalni  i iritantni.

Za lošu komunikaciju HDZa s javnošću isključivi je krivac Tomislav Karamarko jer je on odabrao lošiji i nestručni tim. U neposrednoj blizini Karamarka počeli su se pojavljivati i ostali ljudi koje javnost nije dobro percipirala, primjerice gradonačelnica Knina protiv koje je Uskok pokrenuo istragu kao i protiv njezina muža i još jedne osobe tereteći ih da su protuzakonito stekli vlasništvo nad stanovima te državu oštetili za najmanje 548.000 kuna.

Tu se našao i Milijan Brkić koji je bio optužen za prepisivanjem diplomskog rada i do dan danas se ne zna što je istina u navedenom slučaju.

Karamarko osm lošeg odabira suradnika ima i još nekoliko problema. Prvi je nepoznavanje stranih jezika što se najbolje vidjelo na susretu s kancelarkom Merkel. Drugo je strah od sučeljavanja s protivnicima, treće je neredovitost u saborskom radu, četvrto tijesna suradnja sa Stjepanom Mesićem kojeg HDZovci percipiraju kao izdajicu hrvatskih državnih interesa i možda najvažnije nema niti jednu viziju/ideju za razvoj Hrvatske koju govori od srca.

Zbog svoje nefleksibilnosti Karamarko je prije svega srušio veliku prednost HDZa u svim anketama prje izbora, a drugo, kasnije kada je trebao “zabiti gol” u koaliciji s MOSTom, on je sve promašio i jednostavno HDZ izbacio iz igre i ponovno ga vratio u oporbu.

Članovi HDZa su u šoku i tvrde da bi i Sanader napravio bolje rezultate da nije bio u zatvoru i da je vodio HDZ uza sve negativnosti koje ga prate. Pravi HDZovci tvrde da je HDZ prije izbora vodio neki običan dečko iz primjerice Kaštela, i samo da je šutio, da bi ostvario bolji rezultat nego što je Karamarko napravio s krivim potezima koji su iziritirali birače.

Činjenica je jasna, HDZ je opet vraćen u oporbu, no hoće li to HDZovci oprostiti Karamarku? Ne sabere li se Karamarko i ne bude li tražio oprost i zamolio Petrova da se vrati u pregovore do utorka, Karamarko će vjerojatno biti povijest za HDZ, ali i za visoku politiku.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama