Šokantno : Obersnelu važnija ploča srbijanskog konzulata nego riječko priobalje

Objavljeno 09.11.2013 - Vijesti

Šokantno : Obersnelu važnija ploča srbijanskog konzulata nego riječko priobalje

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel najoštrije i vrlo brzo osuđuje vandalski napad na zgradu Konzulata Republike Srbije u Rijeci, no što se tiče vandala koji su godinama uništavali, razbijali i zapuštali riječko priobalje – osude NEMA.  

Razbijanje natpisne ploče Konzulata ne može se opravdati, to je kukavički čin počinjen noću. Radi se o sramotnom načinu izražavanja stava i mišljenja. Uvjeren sam da se radi o djelu pojedinaca koje nipošto ne izražava stav većeg broja Riječana. Nažalost, unatoč visokoj razini tolerancije ni Rijeka nije otporna na vandalizam – rekao je gradonačelnik Obersnel.
Zanimljivo je da Obersnel nije tako oštro reagirao na kukavice koje su i danju i noću uništavali riječko priobalje. Ako je razbijanje jedne jedine ploče u gradu Rijeci izražavanje stava i mišljenja nekih građana Rijeke, a ne plod SDPove politike na nacionalnoj razini, kakav je onda stav i mišljenje onih vandala koji su uništili i razbili riječko priobalje!? Obersnel kaže da je u Rijeci visoka razina tolerancije no da Rijeka nije otporna na vandalizam. Slažemo se!

 

Gradonačelnik poručuje i kako očekuje da će policija pronaći one koji su razbili ploču na konzulatu Srbije ili kako Obersnel kaže ovog vandalskog čina te da će biti primjereno kažnjeni, no nije uopće izrazio želju da policija privede i one vandale koji su uništili riječko prioblje jer ga to uopće ne zanima, a puno je ružnije za vidjeti nego jedna jedina razbijena ploča.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u