Šokantno! Zoran Milanović otkrio “Ameriku”

Objavljeno 29.03.2013 - GospodarstvoIzdvojeno

Cijeli svijet ostao je zaprepašten kada je Zoran Milanović objavio svoje najnovije otkriće. Naime nakon skoro 20 godina bavljenja politikom, Milanović je otkrio nešto što se nitko nikada nije sjetio, otkrio je tajnu. On kaže  : “Jedini izlaz Hrvatske je gospodarski rast, sve drugo je život na dug”.

Odmah nakon te rečenice, pohvalio se da se ministar Linić vraća iz Amerike s novim novcima koje je dobio na DUG! Kaže Milanović, ništa strašno, samo milijardu i pol dolara.

“Gospodarski rast”- ta famozna ideja našeg Milanovića tako je nedostižna za hrvatsko gospodarstvo, jer taj isti rast baš mora ostvariti on, Milanović,  i njegovi ministri koji su već prije godinu i pol dana trebali doći spremni na mjesto “dirigenata” države.
Pitali smo Ministarstvo gospodarstva u Zagrebu jesu li već napravili skeniranje hrvatskog tržišta i jesu li vidjeli što možemo proizvoditi , a sada uvozimo pa da potiču kroz Vladu upravo i takvu proizvodnju. Odgovor je bio NE, to još nismo napravili. Međutim isto Ministarstvo napravilo je nekakav master plan razvoja. Nikome nije bilo jasno, kako se može napraviti master plan gospodarskog razvoja, ako nisi skenirao prije toga tržište.

Milanović zna za navedeni problem Ministarstva gospodarstva i ne reagira. Zašto?
Milanović priča jedno, a radi sasvim nešto drugo. Ministarstvu gospodarstva se uopće nije posvetio u potrebnoj mjeri, a ono je danas nositelj 90 % stabilnosti države.
Gospodarstvo je na zadnjem popisu prioriteta Milanovića, a kako vidimo zaduženja mu idu uspješno.
Milanović misli da je otkrio Ameriku ako je kazao građanima da nam treba gospodarski rast, no hoće li sada shvatiti da makro ekonomsku stabilnost i poticanje gospodarstva u Americi ne rade građani nego političari? I hoće li Milanović shvatiti da građani ne mogu ostvarivati gospodarski rast s 25 % PDVa i OIBom za građane koji ne postoji ni u Njemačkoj, i s tolikim porezima i nametima?
Može li uopće predsjednik Vlade, u današnje doba kad tvrdimo da je gospodarstvo najvažnije, biti netko koji nikada nije bio u Hrvatskoj poduzetnik u gospodarstvu?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama