Sramotno stanje osnovne škole “Belvedere” u Rijeci

Objavljeno 03.03.2017 - IzdvojenoVijesti

Sramotno stanje osnovne škole  “Belvedere” u Rijeci

Iako će Rijeka biti europski grad kulture 2020. godine, izgled osnovne škole “Belvedere” ukazuje na propust SDP-a i Vojka Obersnela da naši najmlađi sugrađani imaju pravo na pristojno obrazovanje i normalni izgled škole i igrališta.

OŠ Belvedere

OŠ “Belvedere” izgleda devastirano i zapušteno na sramotu svih koji navedenu školu i posjećuju, a bitka za igralište traje već šest godina.

Djeca

Zvuči nevjerojatno, no kada je prije sedam godina igralište uređeno u organizaciji Rijeka prometa ( Elio Biasol, Leo Kurilić),  izvođač radova tvrtka Građevinar ( Miroslav Plišić), nitko nije znao što će se dogoditi svega par mjeseci nakon otvorenje igrališta.

igralište

Zbog loše izvedbe radova, igralište je počelo pucati te su se na njemu pojavile grbe koje su opasne za djecu dok traju tjelesne aktivnosti. Grbe su izazvale i padove  s ozljedama, te su vijećnici iz Mjesnog odbora Brašćine – Pulac odmah reagirali i prema nadležnim službama Grada Rijeke. Konkretno dopis je upućen pročelnici za komunalni sustav gospođi Ireni Miličević.

Nakon godinu i pol dana stigao je potpuno neprihvatljiv odgovor kojim se traži zatvaranje igrališta do 01.05. 2013. godine. Zašto do navedenog datuma, nitko ne zna, jer Grad Rijeka u trenutku slanja odgovora ( 14.02. 2013.) nije znao niti tko će biti izvođač radova  niti koliko će sve to koštati, a sukladno svemu navedenom treba kazati da nisu imali blage veze o terminu otvaranja školskog igrališta, koji osim školaraca devastirane škole Belvedere” koriste i rukometni klub Kozala i lokalno stanovništvo.

Nakon šest godina i učestalih ozljeda njihove djece, roditeljima je prekipjelo te su danas odlučili u suradnji s vijećnicima Mjesnog odbora Brašćine – Pulac ( Josip Rupčić, Ksenija Marojević Velčić i Teo Božanić) sazvati konferenciju za tisak te se obratiti medijima za pomoć.

Josip Rupčić

Josip Rupčić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Brašćine -Pulac naglasio je da Grad Rijeka već šest godina ignorira potrebe djece talijansko/hrvatske osnovne škole “Belvedere”, te da se opasno i neuređeno igralište svako malo otvara i zatvara što svakako nije dobro za djecu i građane koji igralište koriste.

Teo Božanić, inače rekretativni sportaš, vijećnik u Gradu Rijeci i bivši polaznik navedene škole navedeni je problem aktualizirao u više navrata tijekom rasprave i na samom aktualnom satu Gradskog vijeća, no od gospodina Obersnela i SDP-a osim ispraznog obećanja da će se problem riješiti, ništa se nije dogodilo.

Igralište (2)

Talijanska zajednica u Rijeci je u šoku da se tako postupa s njihovom djecom, jednako kao i hrvatske obitelji čija djeca pohađaju navedenu školu.

Svi roditelji traže hitno uređenje cijele zgrade OŠ “Belvedere, uređenje okoliša koje je blatnjavo i neugledno, te hitnu sanaciju školskog igrališta.

Hoće li Obersnel reagirati?

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u