fbpx

Srbija i dalje “džonom” na Hrvatsku

Objavljeno 23.04.2018 - Vijesti

Srbija i dalje “džonom” na Hrvatsku

Srbija će odgovoriti Hrvatskoj recipročnim mjerama, najavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirajući odluku službenog Zagreba da srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina proglasi nepoželjnom osobom u nedjelju u Jasenovcu.

Vučić je prigodom obilježavanja Dana Vojske Srbije odluku hrvatskih vlasti ocijenio ishitrenom i nervoznom, a protumjere je najavio za četvrtak, kad se očekuje odluka srbijanske vlade. Reagirat ćemo recipročnim mjerama. Odluku će, pretpostavljam, donijeti srbijanska vlada na sjednici u četvrtak, rekao je Vučić naglasivši kako bi volio da odluka o Vulinu nije donesena na temelju izjave koju je on dao.

Volio bih da to nije slučaj, da netko u Europskoj uniji ne uvodi verbalni delikt – da arbitrarno osuđuje da li mu se dopada ili ne nečije mišljenje, rekao je srbijanski predsjednik i podsjetio da je tijekom svojeg boravka u Hrvatskoj u veljači obećao da 100 dana neće izreći nijednu lošu riječ, no rekao ih je već bezbroj. Prvo je mučno lagao da su se po Hrvatkoj palile srbijanske zastave dok je on bio tu što je klasična laž u maniri srpskih i jugoslavenskih političara. Mislim da je to do 26. svibnja. Neću reći nijednu lošu riječ, pogotovo uvredljivu, rekao je je Vučić, i opet je lagao.

Srbijanski šef države poručio je da će, unatoč svim događajima posljednjih dana, Srbija nastaviti graditi dobre odnose s Hrvatskom.

Aleksandar Vulin prethodno je najavio da će u nedjelju posjetiti područje Jasenovca, ali hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova u subotu je objavilo da u ovom trenutku nije dobrodošao, zbog izjave da o njegovu dolasku u Hrvatsku može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Republike Srbije, a ne hrvatski ministri.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama