Srbija može biti izbačena sa svjetskog prvenstva!?

Objavljeno 26.11.2022 - Sport

Srbija može biti izbačena sa svjetskog prvenstva!?

Međunarodni nogometni savez (FIFA) pokrenuo je istragu protiv Srbije zbog zastave izvješene u svlačionici te reprezentacije uoči utakmice protiv Brazila na kojoj je Kosovo prikazano kao dio te zemlje. Fotografija iz srpske svlačionice sa spornom zastavom i natpisom “Nema predaje” naišla je na reakciju kosovske ministrice kulture, mladih i sporta Hajrulle Ceku, koja je putem Twittera poručila:

“Sramotne slike iz srpske svlačionice iskazuju poruke mržnje, ksenofobije i genocida prema Kosovu tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva. Očekujem konkretne akcije FIFA-e s obzirom na to da je Nogometni savez Kosova punopravni član FIFA-e i UEFA-e.”

Javio se i Nogometni savez Kosova
“Svjetsko prvenstvo je događaj koji bi trebao širiti radost i jedinstvo te slati poruke nade i mira, a ne mržnje. Tražimo od FIFA-e da poduzme mjere protiv takvih postupaka”, objavio je kosovski nogometni savez, koji je član FIFA-e od 2016. godine.

“Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv srpskog nogometnog saveza zbog zastave izvješene u svlačionici prije utakmice s Brazilom na osnovu članka 11 Disciplinskog pravilnika i članka 4 Pravilnika Svjetskog prvenstva 2022.”, poručili su iz FIFA-e.

Ovo nije prvi put da Srbi koriste međunarodne sportske ili kulturne manifestacije da bi se obračunavali sa svima sa kojima su zaratili

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama