SRBIJA: Stigo brat Putin

Objavljeno 16.10.2014 - Vijesti

SRBIJA: Stigo brat Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je u Srbiju na vojnu paradu “Korak pobjednika” u povodu 70. obljetnice oslobođenja Beograda. Na ulicama je gotovo 100 tisuća građana. Sve prenosi državna televizija, a predsjednik Tomislav Nikolić Putinu će uručiti orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Putin je stigao iznimno vrijednim predsjedničkim zrakoplovom “Iljušin”na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, a dočekao ga je, među ostalima, i predsjednik Srbije. Dvojica predsjednika zatim su se uputila na groblje osloboditelja Beograda gdje će položiti vijence.

U brojnom ruskom izaslanstvu je oko 150 dužnosnika, među ostalima ministar za izvanredne situacije i civilnu obranu Vladimir Pučkov, ministar energetike Aleksandar Novak, predsjednik uprave plinske kompanije “Gazprom” Aleksej Miler, načelnik federalne carinske službe Andrej Beljaninov i načelnik Federalne migracijske službe Konstantin Romodanovski, dok je izaslanstvo domaćina na znatno višoj razini.

Šefu ruske države danas će u Beogradu domaćin Tomislav Nikolić uručiti orden Republike Srbije.

Putin želi i ovu prigodu iskoristiti kako bi održao lekciju Europi i SADu, a Srbija je tu samo poligon za Rusku vanjsku politiku. Žalosno je da je srbijansko obilježavanje pobjede nad fašizmom u sjeni zbog brata Putina.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama