Srbijanski ministri ponovno pričaju glupost

Objavljeno 22.06.2015 - Vijesti

Srbijanski ministri ponovno pričaju glupost

“Vrijeme povijest na srbijanski”, tako se zove cijeli jedna era srbijanskih “eksperata” za povijesti od 1945. godine do danas. Oni znaju sve najbolje, njihova je istina jedina. Krivi su svi, samo ne oni. Loša je Amerika, EU, Vatikan, Hrvatska, BiH, Kosovo, Slovenija… svi, baš svi su veliki neprijatelji poštene i pravedne Srbije.

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici u Hrvatskoj mnogobrojni su političari žestoko reagirali na skandalozne poruke srbijanskog ministra Aleksandra Vulina izrečene jučer u Jadovnu, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog logora. Osim što je kardinala Alojzija Stepinca u više navrata nazvao “vikarom ustaške vojske”, spominjao je i Oluju, Jasenovac te Bleiburg.

Nema sumnje, aludirao je Vulin u svojim prvorazrednim provokacijama na hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Ona mu je danas odgovorila – ponašanje u tuđoj kući, ali i u tuđoj zemlji – stvar je kućnog odgoja.

Da je Vulin problem srbijanske, a ne hrvatske vlade, slaže se i ministar kulture Berislav Šipuš. On je jedini uživo čuo Vulinove riječi. Nije to mjesto na kojem se reagira niti vrijeme. Osim toga, moj govor, čini mi se, već je bio reakcija na ono što je u svojem govoru izrekao gospodin Vulin, kazao je Šipuš.

Mnogi su političari danas obilježili dan borbe protiv fašizma, pa su u tom duhu – osudili riječi srbijanskog ministra.

Osuda kao osuda, ne znači ništa… samo prazna riječ bačena u vjetar, no zabrana ulaska Vulina na područje RH bila bi gesta vrijedna spomena i divljenja prema hrvatskim političarima.

Srbija će uz ovakve političare teško do civilizacijske razine.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama