fbpx

Srpska diplomacija naziva Europljane bolesnicima, a Hrvate agresorima

Objavljeno 25.04.2018 - IzdvojenoVijesti

Srpska diplomacija naziva Europljane bolesnicima, a Hrvate agresorima

Da se EU i Hrvatska moraju snažnije pozabaviti s ultra desničarskom vlašću u Srbiji svima je jasno, no građane EU još uvijek razočarava približno mlaki i kukavički odnos europskih političarima prema službenom Beogradu od kojeg svakog dana čujemo nekakve blasfemične priče s kojima veličaju srbijansku agresivnu politiku iz devedesetih koje vrijeđaju sve žitelje EU, ali i Kosova, BiH , Makedonije, Bugarske itd.

Vučić, Šešelj, Vulin, Dačić i ostatak društva revitaliziraju fašističku srbijansku prošlost iz devedesetih te pokušavaju progurati vrijednosti četništva i njihove politike iz četrdesetih godina.

Službena Srbija je kroz njihovog komičnog  nediplomata Dačića objasnila svima u EU da su bolesnici.

“EU boluje od teške bolesti, a to je gluhonjemost kada je Srbija u pitanju. Možda je bolest izlječiva, treba raditi na tome”, rekao je Dačić za folk TV Pink.

Komentirajući izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da je Srbija bila agresor, on je rekao da je jedini agresor bila Nezavisna država Hrvatska, koja je bila do Zemuna, Šapca, Novog Sada.

Ovakvim izjavama komični nediplomat Dačić pokazuje da Srbija u vrhu svoje države ima neobrazovane falsifikatore povijesti što je svjetski ne prihvatljivo. Uspoređivati Plenkovića i njegove izjave s NDH i njezinim potezima je krajnje neprihvatljivo jer Hrvatska nije nikakva slijednica NDH, nego je slijednica SR Hrvatske koja se borila protiv NDH i protiv fašističke Srbije od četrdesetih do danas.

Gluposti koje povezuje i izvaljuje sadašnja komična srbijanska vrhuška kroz drugi svjetski rat pa do pravdanja srbijanske agresivne politike prema susjedima ali i SADu, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Vatikanu itd., je diplomatski krajnje neprihvatljiva jer Dačić i Šašelj stvaraju novu Sjevernu Koreju u srcu Europe.

EU mora jasno kazati Srbima što se događalo u devedesetima i koliko žrtava je prouzročio srbijanski fašizam iz tog vremena. Srbija mora proći katarzu i sadašnji srbijanski političari kao zagovaratelji nacizma, fašizma kroz ideju Velike Srbije moraju biti kažnjeni prvo zabranom ulaska na teritorij država NATOa i EU, a zatim i procesuiranju i zatvaranju istih.

Slobodnog svijeta i demokracije nema dokle god ljudi poput Šešelja, Vulina, Vučića i Dačića mogu slobodno predstavljati svoje ultra desničarske ciljeve i ideje kojima ugrožavaju mir, stabilitet i normalne odnose među narodima.

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama