Stručno vodstvo po izložbi “Gardening for Everyone” u Galeriji Kortil

Objavljeno 22.11.2021 - Kultura

Stručno vodstvo po izložbi “Gardening for Everyone” u Galeriji Kortil

Nakon otvorenja izložbe Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakog Maje S. Franković i Christine Kertz koja se u Galeriji Kortil može posjetiti sve do 10.12., u srijedu 24.11. od 18 do 19 sati organizira se i stručno vodstvo.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, zainteresirane posjetitelje molimo da se unaprijed najave na jolanda@hkd-rijeka.hr ili na telefon 099 2391 404. U slučaju većeg interesa, održat ćemo još jednu radionicu/vodstvo sljedeći tjedan, 2. 12. 2021.

Franković i Kertz profesionalno surađuju više godina te su zajednički organizirale više izložbi grafika koje su postavljene u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Izložba pod nazivom Gardening for Everyone / Vrtlarenje za svakoga, okupit će po tridesetak grafičkih radova svake umjetnice. Christine Kertz će se predstaviti grafikama u tehnikama dubokog tiska, linoreza i litografijama, a Maja S. Franković grafikama u tehnikama litografije i dubokog tiska. Zajednička tema je biljni svijet i neophodnost rada vlastitim rukama u svome vrtu, a naravno i terapeutsko djelovanje rezultatima rada na zemlji, posebno u sadašnje vrijeme Corone i priličnog ograničenja komunikacije s ostalima. Obje autorice, neovisno jedna o drugoj, već dulje vrijeme obrađuju temu biljnog svijeta.

Za ulazak u galeriju potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati. Obavezno je nošenje zaštitne maske.

Autor: Ana Bernard

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u