fbpx

Sunčana strana Prisavlja – dođite na koncerte i zabavite se!

Objavljeno 16.06.2022 - Zabava

Sunčana strana Prisavlja – dođite na koncerte i zabavite se!

Ovoga ljeta ponovno smo s vama na Sunčanoj strani Prisavlja! Hrvatska radiotelevizija poziva vas na travnjak svojeg južnog dvorišta! Pripremili smo brojne događaje koji će se održavati cijelog ljeta. Pridružite nam se na koncertima u lipnju. Raspored i online prijave za dolazak donosimo u nastavku teksta!

Treću godinu zaredom svoje dvorište pretvaramo u jedinstvenu glazbenu pozornicu, a novo izdanje Sunčane strane Prisavlja počinje na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe.

Svi vi koji želite doći na koncert požurite se s prijavama jer je broj posjetitelja ograničen!

21. lipnja: Opera pod zvijezdama

Proslavu praznika umjetnosti uveličat će program koji je odavno postao zaštitni znak klasike na HTV-u, omiljeni gala koncert pod nazivom Opera pod zvijezdama. Na programu su najljepše arije, dueti, zborovi, uvertire i intermezza probrani iz opera i opereta Glinke, Verdija, Puccinija, Saent-Säensa, Offenbacha i Nicolaija. Na prisavskoj pozornici izvest će ih pjevači koji već suvereno kroče zvjezdanim stazama glazbenog kazališta, zajedno s onima koji su tek poletjeli prema opernom nebu.

Uz Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a nastupit će proslavljeni solisti: Lana Kos, Jelena Kordić i Ante Jerkunica te dvoje mladih, uspješnih i sve traženijih umjetnika Darija Auguštan i Filip Filipović. Koncertom će ravnati maestro Ivo Lipanović, a kroz brojeve u kojima se vrtlože emocije i smjenjuju ljubav, strast, drama, užitak, očaj vodit će nas osoba zbog koje su mnogi ostali i postali ljubitelji opere – Dražen Siriščević.

Izravan prijenos možete pratiti na Prvom programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskoga radija.

24. lipnja: Jazz orkestar HRT-a svira Indexe

U trećoj sezoni projekta Sunčana strana Prisavlja Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera priprema novu poslasticu na ljetnoj open-air pozornici. Naime, zahvaljujući znalačkim aranžmanima i dojmljivim orkestracijama napravljenim upravo za ovu priliku, uz moćan zvuk i virtuoznu izvedbu orkestra pojačanog gudačima i vokalnim gostima, u novom će se svjetlu predstaviti glazba najdugovječnije i najpopularnije pop rock ex-yu grupe – Indexi.

Uz Sabrinu Hebiri, Brunu Oberan, Dadu Topića, Marka Kutlića, Elvira Bandića, Damira Kedžu, Mahira Kapetanovića i Stjepana Lacha očekuju nas izvedbe kultnih skladbi kao što su “Sve ove godine”, “Da sam ja netko”, “Ti si mi bila u svemu naj naj naj”, “Bacila je sve niz rijeku” ili “Jutro će promijeniti sve”. Koncert će se snimati na prisavskoj livadi u petak 24. lipnja, a emitirati 17. srpnja na Prvom programu HTV-a.

29. lipnja: Noć mjuzikla

29. lipnja na Sunčanoj strani pričamo najljepše glazbene priče za ljubitelje mjuzikla i one koji će to tek postati.

Volite li mjuzikl, ne propustite noć u kojoj “tko pjeva i – pleše, zlo nikad ne misli”… U kojoj “fantomi iz opere” postaju “slavni pjesnici”… Noć u kojoj je “život cabaret”, a odzvanja “sav taj jazz”… Noć koja bliješti kao “briljantin” i u kojoj su “naše pjesme, naši snovi”.

Nastupaju Marko Braić, Danijela Pintarić, Vanda Winter, Jacques Houdek, Sandra Bagarić, Igor Barberić, Mia Dimšić, Igor Drvenkar, Tara Thaller, Maja Bajamić, Vladimir Garić, Lorena, Kristijan Beluhan, Ivana Kindl, Gelato Sisters i Roko Blažević.

6. srpnja: Plesnjak na Prisavlju

Zaplešite bez obzira na plesno znanje i bez obzira na godine. Okupljamo sve generacije plesača, zato prijavite i vašeg plesnog partnera i dođite. Budimo zajedno na plesnjaku za sve generacije!

Prizivajući atmosferu dobrih starih plesnjaka pozivamo sve plesače, čagere i one koji će to tek postati da na prisavskom plesnom podiju pokažu svoja znanja i dobru volju. Uz disco ritam, cha cha cha, jive, latino plesove i drage nam goste (Vannu, Dragu Diklića, Marka Tolju, Ervina Baučića, Miru Ungara te mlade pjevače A strane) uživajmo 6. srpnja u rasplesanoj atmosferi. Ne propustite večer sjajne glazbe i dobre zabave!

11. srpnja: Starogradske pjesme

Na Sunčanoj strani Prisavlja 11. srpnja starogradske pjesme izvodit će poznati pjevači mlađe generacije poput Jacquesa Houdeka, Mije Dimšić, Maje Posavec, Tvrtka Stipića, Kristijana Beluhana, Stjepana Lacha i drugih, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a koji će za tu priliku biti proširen s gudačima, harmonikom i ritam sekcijom.

Pridružite nam se uz pjesmu i anegdote kako bismo se zajedno prisjetili pjevača koji su izvorno izvodili najpoznatije starogradske pjesme.

Sunčana strana Prisavlja uz vas će biti cijelo ljeto! Uskoro ćemo objaviti i program ostalih događaja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama