Sutra počinje 14. Festival čokolade u Opatiji!

Objavljeno 05.12.2019 - TurizamZanimljivosti

Sutra počinje 14. Festival čokolade u Opatiji!

Neka vlada – čokolada! Prvi vikend u prosincu rezerviran je za Festival čokolade Opatija

Najslađi vikend u godini ponovo će oduševiti nepca posjetitelja nevjerojatnim okusima slastica na bazi čokolade, ali i ispuniti tri dana u Opatiji edukativnim radionicama, nastupima izvrsnih glazbenika te zabavom za „male i velike“.

Opatija – Neka vlada – čokolada, poručili su iz Turističke zajednice grada Opatije najavljujući „najslađi vikend u godini“ koji stiže za samo nekoliko dana: od 6. do 8. prosinca održat će se novo izdanje Festivala čokolade koje će desecima tisuća Opatijaca i posjetitelja predstaviti najrazličitije verzije ove omiljene delicije, ali i brojne zanimljive programe u adventskoj Opatiji.
Blagdanska atmosfera, dobra glazba, ugodno društvo, romantičan ugođaj u raskošno okićenom gradu te nevjerojatne slastice među kojima je ove godine premijerno prisutna i čokolada s magarećim mlijekom – svi sastojci za nezaboravan vikend su na broju, a recept uključuje hedonističko uživanje i trodnevno prepuštanje svim čarima omiljenog opatijskog Festivala čokolade.

Središnje mjesto Festivala čokolade bit će Centar Gervais čija će se tri kata uz malo „Čokoladne čarolije“ pretvoriti u „hram“ posvećen ovoj gorko-slatkoj namirnici. Prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija posjetiteljima će biti dostupna od 14 do 21 sat u petak 6. prosinca, od 9 do 21 sat u subotu 7. prosinca te od 9 do 19 sati u nedjelju 8. prosinca, a svoje će vrhunske proizvode predstaviti izlagači iz Hrvatske, Slovenije i Italije.
Čokoladna čarolija neće pokazati samo gastronomsku stranu čokolade, već i njene razne druge primjene, pa će program u centru Gervais uključivati i čokoladne atrakcije i akrobacije u znanosti i kulturi, Choco kutak za najmlađe, choco prezentacije i edukacije te izložbu „Šetnja kroz povijest čokolade“. Slatku stranu znanosti predstavit će Croatian Choco Concept u čijem je laboratoriju nastala čokoladna Bašćanska ploča, Molekularne čokolade, Teslade odnosno čokolade posvećene Nikoli Tesli, Mohole kao hommage Andriji Mohorovičiću u pralini oblikovanoj poput Zemljine kugle što u presjeku prikazuje Moho sloj, kao i mnogi drugi prepoznatljivi motivi iz kulturne i povijesne baštine ovog kraja ovjekovječeni u čokoladi.

Uz centar Gervais, čokolada će osvojiti i druge lokacije diljem Opatije, jer posjetitelje očekuje Čokoladni Advent ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, Čokoladna Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici, Slatki mrkat na gradskoj tržnici te Choco Land u tvornici čokolade Milenij Choco, ali i prigodna gastronomska ponuda u opatijskim hotelima, restoranima i kavanama, kao i čokoladni tretmani u spa & wellness centrima. Među jedinstvenim jelima koje će se moći kušati za vrijeme Festivala čokolade su, primjerice, domaći njoki od čokolade u umaku od kozica, čokoladna pizza, palenta u umaku od bijele čokolade, pancete i tartufa, čokoladne šurlice u umaku od škampa i tartufa, a primamljive su i wellness ponude poput Chocolate Dream tretmana lica ili Jaffa masaže kakao maslacem i eteričnim uljem naranče.

Svakodnevno, od 10 do 16 sati, choco kipar Antonio Licitra u Milenij Choco svijetu pokazat će da je čokolada idealan materijal za umjetničke skulpture, a tijekom tri dana održat će se i brojni koncerti, radionice, umjetničke prezentacije, animacije za djecu i drugi zanimljivi choco programi.

– Festival čokolade je jedna od naših najprepoznatljivijih manifestacija i dobar primjer kako se radi događanje kao motiv za dolazak u destinaciju. Mi smo ovaj slatki vikend oglašavali ne samo u Hrvatskoj, nego i Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Italiji i Njemačkoj, a upravo iz tih zemalja sada dobivamo goste koji dolaze individualno na vikend, ali i organizirano posredstvom turističkih agencija. Festival čokolade od početka povezuje užitak u ovoj deliciji koju gotovo svi obožavaju s dobrom glazbom i zabavom, ali i prilikom za učenje nečega novog. Iz godine u godinu dodatno obogaćujemo program novim atrakcijama, koncertima, radionicama za velike i male. Ove godine naš blagdanski dar je posebna radionica Croatian Choco Concept slikanja čokoladom za Smajliće, mlade članove udruge osoba s invaliditetom grada Opatije, najavila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić bogat program koji će tijekom tri dana ispuniti grad.

Podsjetimo, tijekom zimskih mjeseci, odnosno od prosinca do veljače, vikendom i blagdanima besplatan je parking na javnim površinama u Opatiji, izuzev u zonama 0a i 0b.

Autor: Željka Stašić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama