Sve više Hrvata traži vize za ulazak Srbijanaca u Hrvatsku

Objavljeno 02.04.2015 - Vijesti

Sve više Hrvata traži vize za ulazak Srbijanaca u Hrvatsku

HRVATSKA STRANKA PRAVA dr. Ante Starčević (HSP AS) najoštrije je u srijedu osudila paljenje hrvatske zastave u središtu Beograda od strane optuženog ratnog zločinca i vođe srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, ustvrdivši da je njihov nedavni prijedlog o uvođenju viza za sve građane Srbije nužna vatrogasna mjera kojom se štiti građane Hrvatske.

“Nakon ovog najnovijeg nemilog događaja koji može eskalirati, razvidno je kako je naš nedavni prijedlog o uvođenju viza za sve građane Srbije nužna vatrogasna mjera kojom se štiti građane Hrvatske. Radi se o legitimnom instrumentu pritiska na susjednu državu u kojoj očigledno vlada bezvlašće, a koje nesumnjivo stvara osjećaj nesigurnosti s obje strane granice”, stoji u priopćenju HSP AS-a.

“Potvrda da je hrvatska vlast bila kratkovidna”

Ne iznenađuje ih, navode, inertnost i nepravodobno reagiranje zbog ponovljenog spaljivanja hrvatske zastave “od strane ‘zbratimljene vlasti’ Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića”. Tome u prilog, ističu, “ide neprimjerena, zlonamjerna, ali svakako ne slučajna zamjena teza po srpskom ministru rada Aleksandru Vulinu koji je, također danas, hrvatskog heroja Domovinskog rata i jednog od glavnih protagonista zaustavljanja rata u BiH, generala Antu Gotovinu nazvao ‘ustaškim generalom’ “.

“Ovaj čin potvrda je koliko je aktualna hrvatska vlast bila kratkovidna u svojim mlakim nastupima i lobiranju s ‘figom u džepu’ prema međunarodnim institucijama kada se po pitanju privremenog puštanja na slobodu ovog notornog ratnog zločinca ponašala kao da je to samo unutarnje pitanje Srbije”, zaključuje u priopćenju HSP AS.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama