Svečano otvorenje Lošinjskog povijesnog podvodni parka

Objavljeno 31.07.2013 - Turizam

Svečano otvorenje Lošinjskog povijesnog podvodni parka

Magda Milas, bivša prvakinja Hrvatske u ronjenju na dah, simboličnim je presijecanjem vrpce u uvali Čikat u Malom Lošinju otvorila Povijesni podvodni park, jedinstveni projekt u Hrvatskoj koji je, kako je prigodom otvorenja rekao župan Zlatko Komadina, idealan spoj promocije sporta, turizma te prirodne i kulturno-povijesne baštine Primorsko – goranske županije. Župan je čestitao i zahvalio obitelji Valerijev na kreativnosti i trudu kojim su doprinijeli, prije svega, bogatijoj i raznovrsnijoj turističkoj ponudi Malog Lošinja, Kvarnera i Hrvatske.


Ideja je, kazao je Dražen Valerijev okupljenim uzvanicima, bila promidžba ronilačkog turizma i upoznavanja ronilaca s povijesnim znamenitostima Kvarnerskog podmorja. Zahvalio se svom sinu Sanjinu i svim članovima ronilačkog kluba koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Naime, nosioci priče koju svi već nazivaju nezaobilaznim dijelom lošinjskog brenda, su Ronilački klubovi Diver Lošinj i Diver sport Rijeka koji su za projekt od Ministarstva turizma, u sklopu Programa “Inovativni turizam” dobili 100 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Nakon što su dobili odobrenje Ministarstva kulture i mogućnost izrade replike Apoksiomena autora Nene Sinovčića, nakon dvije godine pripreme, projekt je Malom Lošinju donio novu priču o kojoj će se pričati u cijeloj regiji, čulo se na svečanosti.
Brojni uzvanici imali su priliku vidjeti promotivni film s kadrovima povijesnog podvodnog parka u kojem se uz repliku Apoksiomena u naravnoj veličini, nalaze i replike amfora i mletačkih topova, starih sidara i druge zanimljivosti od koji su najstarije replike eksponata amfora iz 2. stoljeća p.n.e. Podvodni park bit će i izložbeni prostor za podvodne fotografije.
Svi su se složili da je Povijesni podvodni park originalni projekt koji je objedinio sport i turizam.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama