fbpx

Svijet viđen s 680 kilometara visine

Objavljeno 21.11.2014 - Zanimljivosti

Svijet viđen s 680 kilometara visine

Izložba satelitskih fotografija u bečkom Prirodoslovnom muzeju.

Ljudi se već tisućama godina šire planetom i mijenjaju svoj životni prostor. Grade se čak i gradovi na vodi i u pustinji. Naša su industrijska područja sve veća, a u mnogim dijelovima svijeta zemlja izgleda kao ogromni vrt sa širokim livadama i poljima. A sve te nevjerojatne i fascinantne najbolje prizore otkriva pogled s 480 do 640 kilometara visine.

Bečka izložba Prirodoslovnog muzej koja ostaje otvorena sve do 8. ožujka 2015. godine nastala je upravo na temelju satelitski slika iz knjige  „Human Footprint“, a posjetitelje vodi na put oko svijeta koji pored poznatih mjesta kao što su New York ili Venecija otkriva i neke do sad gotovo neviđene predjele i mjesta. Od pustinjskih gradova koji tonu u pijesak Sahare, do ledenih područja Antarktika.

Na predstavljenim se fotografijama ne vidi sam čovjek, nego rezultat njegovog utjecaja na zemlju. Ovaj pogled na nepoznate i fascinirajuće detalje naše životne okoline pojašnjava ulogu čovjeka kao jednog djela sustava zemlje te koliko je bitan pažljiv odnos prema životnoj sredini.

Izložba obuhvaća ukupno 56 satelitskih fotografija koje se po cijeni od 240 do 990 eura mogu i kupiti.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama