Tereza Kesovija gostuje na PopRock.hr!

Objavljeno 05.10.2020 - IzdvojenoZabava

Tereza Kesovija gostuje na PopRock.hr!

Ivan Dečak, Tereza Kesovija, Blu Vinil, One Possible Option i Boris Štok ovotjedni su gosti glazbene emisije PopRock.hr!

Svaki radni dan na HTV2 točno u 19:30h saznat ćemo sljedeće zanimljivosti: kako i kad je Dečak napisao Carstvo Sunca, kako je prošlo snimanje spota za pjesmu Ima te Tereze Kesovije, sve o mladim glazbenicima iz Šibenika – Blu Vinilovcima, o novom albumu grupe One Possible Option i o novom singlu Borisa Štoka koja zapravo u originalu traje 8 minuta.

“Živimo u vremenima kad nema albumske publike”, kaže Ivan Dečak i dodaje: “Ja sam doduše još uvijek u tom vremenu i volim imati album iza sebe. Imamo plan u drugom mjesecu za izlazak trećeg singla, a onda ćemo vidjeti”. Njega gledamo ovaj ponedjeljak, a prokomentirao je aktualnu pjesmu Carstvo Sunca s kojom osvajaju top ljestvice: “Pjesmu sam napisao nešto malo prije cijele pandemije i kada sam napisao taj stih Sad stanimo na trenutak kao da sam nešto predvidio. Pritom naravno nisam ni u snu mislio da će sve stati”. Sve je stalo na neko vrijeme, ali Dečaka i Vatru to ipak nije zaustavilo da naprave spot: “S Filipom Gržinčićem, redateljem iz Rijeke smo prvi put radili, bili smo u potrazi za svježom krvi. Filip je sjajan spot napravio”.

Suradnja Tereze Kesovije i Aljoše Šerića vrlo brzo je izazvala pažnju i interes. “Posebno mi je drago kada mi mladi kažu da su pjesme dobre. Aljoša Šerić je pisao tekst, on ima jedan fenomenalan talent za poeziju. To nisu obične riječi, on je zaista na Arsenovom tragu”, prokomentirala je Tereza Aljošine stihove. Ispričala je u PopRock.hr-u i kako je bilo na snimanju spota: “Morala sam ustajati u 3 ujutro za snimanje jer su vrućine bile strašne, a snimali smo u Istri koja je predivna”. Osim suradnjom s Aljošom, zadovoljna je i suradnjom s ekipom iz grupe Let3: “Let3 mi je bio izazov kojeg sam rado prihvatila, oni su sjajni ljudi i iza njihove grubosti i iskrene glazbe stoje zapravo jako kulturni i dobri ljudi. Za tu pjesmu ćemo snimiti pravi spot, u vrijeme korone nismo imali druge nego napraviti alternativu”.
Foto: Izvan fokusa

Matej Nakić iz šibenske grupe Blu Vinil predstavio je njihovu novu pjesmu Apaši: “Jako smo zadovoljni singlom i spotom pjesme, ta pjesma je nešto najkomercijalnije od nas i najbolja pjesma za predstaviti album”. Matej je rekao i da su jako uzbuđeni zbog izlaska prvog albuma: “Željno iščekujemo sve reakcije i kritike publike. Našli smo se prije 3 godine i to nije bilo u startu profesionalno, a kasnije nas je ekipa nagovorila na nešto ozbiljnije i tako je sve zapravo krenulo”.

One Possible Option, riječki bend kojeg često hvale, ima novi album. Povodom toga Deni Kasapović sjeo je u studio PopRock.hr-a i ispričao sve o albumu i novoj pjesmi Erase: “To je tematski malo teža pjesma od ostalih, snimili smo vrhunski spot. Radi se o toj prevagi u životu, hoće li čovjek pratiti ono svoje iskreno ja ili će se prikloniti onom svijetu u kojem možda ne prolaze najpošteniji”. Otkrio je preokret u pristupu prilikom snimanja novog albuma: “Posvetili smo se svakoj pjesmi i napravili maksimum na svakoj pjesmi. Prije smo na probama radili pjesme i onda bi ih odmah snimili, no ovaj put smo uzeli više vremena u tom procesu. Htjeli smo jedan definirani materijal, mislim da smo pokazali koliko smo se razvili kroz godine”.

Na samom kraju tjedna u studio stiže Boris Štok ispričati nam sve o novoj pjesmi Predajem se tebi: “Potpisujem glazbu i tekst, aranžman je radio moj prijatelj Darko Terlević, a za mix je zaslužan Matej Zec. Uvijek ista ekipa zapravo, ali ovaj put nešto drugačija pjesma. U jako lijepoj sam fazi života, oduvijek sam radio kako sam htio, ali sad se baš prepuštam tamo gdje me i pjesma odvede. Ova pjesma je u originalu trajala 8 minuta, no morali smo napraviti radio edit, obje verzije su mi drage”. Štok je ispričao i kako je došlo do suradnje s Ivom Šulentić koja glumi u spotu za novu pjesmu: “Marcella Zanki je radila spot i uvijek sam zadovoljan s njezinim idejama. Ona je predložila Ivu Šulentić, a mi se znamo i to je bila dobra prilika za suradnju. Uvijek je bitno da to rade osobe koje znaju što rade i da se ponašaju pred kamerama vrlo prirodno, Iva je prava profesionalka i odlično je bilo raditi s njom”.

U PopRock.hr-u ovaj tjedan predstavljamo i novu pjesmu grupe Turisti, grupe Demode, novu pjesmu Lidije Bačić Lille, The Rozha i grupe Garavi, a gledamo i nove spotove grupe pocket palme, Edija, Z++-a, Borisa Oštrića i Đuke Čaića. Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30h!

Dobitnici Porina, najzvučnija i najpoznatija imena pop, rock, zabavne i etno glazbe, ali i nova i mlada imena glazbene scene koja se tek „probijaju“, sve su to stalni gosti ove glazbene emisije koju od ponedjeljka do petka vode Tamara Loos i Ermin Preljević.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama