Torino: Mia Dimšić nije se plasirala u finale Eurosonga!

Objavljeno 11.05.2022 - IzdvojenoZabava

Torino: Mia Dimšić nije se plasirala u finale Eurosonga!

U Torinu se održalo prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga! Prva polufinalna večer Eurosonga 2022. održala se na pozornici torinske dvorane PaloOlimpicona. Ždrijebom održanog 25. siječnja, večeras ste imali prilike gledati predstavnike sedamnaest zemalja. U prvom polufinalu za prolaz natjecale su se Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Armenija. U finale Eurosonga 2022. godine plasirale su se Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska. Hrvatska predstavnica Mia Dimšić nije se plasirala u finale Eurosonga.

Tema mira bila je u središtu ovogodišnjeg izdanja Eurosonga. U večerašnjem polufinalu trebao je nastupiti i predstavnik Rusije, no zbog sankcija nametnutih toj zemlji, Rusija je izgubila pravo sudjelovanja na ovogodišnjem Eurosongu.

Voditelji prve polufinalne večeri bili su Laura Pausini, Alessandro Cattelan i Mika.

Druga polufinalna večer na rasporedu je u četvrtak, a finale u subotu.

Hrvatska predstavnica Mia Dimšić nastupila je pod rednim brojem 11 s pjesmom “Guilty Pleasure”, za koju su tekst i glazbu napisali Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je za aranžman zaslužan Ante Gelo.

Miju su na pozornici pratili back vokali Bruna Oberan i Josip Palameta, te plesači: Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić.

Hrvatski glasači danas nisu mogli glasati za našu predstavnicu, ali su mogli dati glas za druge izvođače.

Ako je prvom polufinalu Eurosonga suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, sinoć se gotovo nitko nije proslavio. Ekipa na Twitteru piše da je iza nas dosadno prvo polufinale i da nitko sinoć nije zaslužio 12 bodova. Nešto simpatija zaslužili su Norvežani, Litvanka i Ukrajinci, ali euforija je potpuno izostala. Komentira se i nastup Mije Dimšić koja sinoć nije izborila veliku završnicu.

Stotine stranih fanova Eurosonga smatraju da je Hrvatska opljačkana drugu godinu zaredom. Stranci smatraju da su prošle neke zemlje koje to nisu zaslužile, a da je Hrvatska nepravedno izostala s popisa finalista.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama