Travel to Taste Krk: proljetno izdanje!

Objavljeno 01.05.2021 - Turizam

Travel to Taste Krk: proljetno izdanje!

Promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka, Put do okusa Krka, koja je protekle jeseni ostvarila odlične rezultate kroz predstavljanje gastronomske ponude, kreće u svoje proljetno izdanje!

Ovoga puta, kampanji se pridružilo osam restorana i konoba te jedna kušaona na području i okolici grada Krka. Kroz autentične, domaće proizvode i vrhunske tradicionalne okuse, na terasama krčkih ugostitelja, s pogledima na divnu prirodu i okruženje našega grada, imat ćete priliku kušati jela i namirnice upravo tamo gdje nastaju.

Tijekom svibnja i lipnja, jedite lokalno! Istražite jelovnike prepune namirnica otočkih proizvođača; najbolji i najsvježiji okusi dolaze upravo od tamo gdje se nalazite. Jesti lokalno znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela.

Isprobajte krčki pršut, prvi hrvatski proizvod zaštićen u EU koji, nasoljen samoniklim začinskim biljem s otoka Krka, sazrijeva u koži, a suši se na krčkoj buri; krčko maslinovo ulje, dobiveno izravno iz ploda masline od autohtonih krčkih sorti maslina poput Debele, Naške, Rošulje i Slatke i zaštićeno oznakom izvornosti EU; vrbničku žlahtinu, suho bijelo vino koje se proizvodi od autohtone sorte, žlahtina bijela, a koje uspijeva jedino u krčkom vinogorju, odnosno Vrbničkom polju; krčki sir, autohtoni otočki hrvatski sir koji se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima otoka Krka; krčke šurlice, zaštitni znak krčke gastronomije koje svaka obitelj priprema prema svojoj “tajnoj” recepturi…

Upoznajte okuse u kojima uživate tako što ćete upoznati njihovu povijest i njihove korijene. U suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u