fbpx

TZ Kvarnera predstavila regiju na talijanskom turističkom sajmu Liberamente u Bologni

Objavljeno 02.03.2024 - Turizam

TZ Kvarnera predstavila regiju na talijanskom turističkom sajmu Liberamente u Bologni

Turistička zajednica Kvarnera je prošlog tjedna samostalno nastupila na sajmu Liberamente u Bologni koji je bio posvećen slobodnom vremenu, zabavi, sportu i životu na otvorenom.

Tijekom sva 3 dana sajma prezentirana je čitava ponuda Kvarnera s naglaskom na aktivni turizam i itinerare koji omogućuju izravan doticaj s prirodom i okolišem, ali i na Pet Friendly ponudu budući da brojni talijanski gosti barem jednom godišnje putuju na odmor sa svojim kućnim ljubimcima. Kvarner je kod gostiju iz Italije zadržao dobru poziciju, naime prema broju ostvarenih noćenja talijansko tržište je među 5 najvažnijih tržišta za Kvarner.

„Bologna i regija Emilia-Romagna posebno su nam zanimljiv dio talijanskog tržišta zbog vrlo dobre cestovne povezanosti sa našom županijom. Na našem štandu najtraženije informacije bile su one o kampovima odnosno novitetima i boravak u kampu u predsezoni, zatim Pet Friendly sadržaji i ponuda, puno upita odnosilo se i na dentalne klinike, sadržaje i plaže za djecu, zatim trajektne linije, ali bilo je tu naravno i pitanja o euru te potencijalnim poskupljenjima. Gosti iz Italije su za Kvarner tradicionalno među najvjernijim gostima. S obzirom na blizinu Kvarnera i što nas zaista jako dobro poznaju, posjećuju nas tijekom cijele godine. Ukupno gledano, tijekom ovog siječnja i veljače broj noćenja gostiju iz Italije gotovo je dostigao broj iz 2019. godine. Još od prošle godine vidimo da se tržište Italije sve više “otvara”, no prve prave prognoze kada govorimo o potražnji za Hrvatskom očekujemo na proljeće”, izjavila je direktorica Irena Peršić Živadinov.

Nakon sajma u Bologni, u ožujku Turistička zajednica Kvarnera regiju predstavlja i na sajmovima u Berlinu, Napulju, Beču, Vicenzi i Wroclawu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama