U Beču terorizam ili psihički poremećaj?

Objavljeno 03.11.2020 - IzdvojenoVijesti

U Beču terorizam ili psihički poremećaj?

Najmanje su pet osobe (dva muškaraca i dvije žene te jedan napadač), poginule su u terorističkom napadu sinoć u središtu Beča. Ozlijeđeno je 17 ljudi, 7 od njih opasno po život. Jedan je napadač ubijen u sukobu s policijom, a najmanje jedan je u bijegu. Ubijeni terorist/psihopat, utvrđeno je, na sebi nije imao prsluk s eksplozivnom napravom, kao što se sumnjalo. Tijekom noći policija je uhitila više ljudi.

– Odlučili smo da će zaštitu u Beču preuzeti oružane snage, tako da policija ima na raspolaganju sve snage za traženje terorista, rekao je austrijski kancelar Sebastian Kurz.

Napad u središtu Beča, u kojemu je ubijeno troje prolaznika, izveo je barem jedan islamistički terorist/psihopat, rekao je austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Policija je priopćila da je u napadu poginulo troje prolaznika – dvojica muškaraca i žena – a jednog napadača ubila je policija.

Napadač/psihopat je bio simpatizer ekstremističke skupine tzv. Islamske države, rekao je Nehammer na konferenciji za novinare u utorak ujutro. Bio je naoružan jurišnom puškom i imao je lažni pojas s eksplozivom. Očito je želio izazvati paniku, dodao je Nehammer.

Policija je priopćila da je nekoliko osumnjičenih naoružanih automatskim oružjem počelo pucati u Seitenstettengasseu, ulici u središtu Beča, oko 20 sati. Više napadača otvorilo je vatru na šest lokacija blizu središnje bečke sinagoge.

Na ulicama Beča raspoređeno je 1000 policajaca, dok je istraga u punom zamahu. Građani bi trebali izbjegavati središte grada, kažu vlasti.

– Ako je moguće, osim zbog profesionalnih ili drugih važnih razloga, molimo vas da ostanete kod kuće. Izbjegavajte središte grada. Dogovorili smo se s gradonačelnikom da u Beču nema nastave, ostavite djecu kod kuće, poručio je ministar.

– Sada ne možemo isključiti da nema drugih napadača, rekao je Nehammer.

Glasnogovornik Bečkog zdravstvenog saveza Christoph Mierau rekao je za Austrijsku novinsku agenciju (APA) da je ranjeno 15 osoba, od kojih sedam teže.

Sve više psihijatara ne želi da se navedene osobe nazivaju samo teroristima ili ubojicama, jer je eklatantno da se radi o osobama koje imaju psihički poremećaj. Samo osobe s psihičkim poremećajem mogu ubijati nevine ljude po središtima gradova gdje nema rata i sukoba. Osim navedenog psihičkog poremećaja ljudi teroristi/psihopati puni su kukavičluka i mržnje pa se slobodno može kazati da se radi o osobama koje ne vole niti svoju naciju niti pripadnike svoje vjere koje sramote sa svojim ponašanjem i djelovanjem.

Ovakvo ponašanje terorista / psihopata treba jasno osuditi svim poveljama UNa, i sve države moraju prihvatiti standarde modernog svijeta. Kazne za one države koje budu podržavale teroriste/psihopate moraju biti oštre i koordinirane jer svijet ne smije biti talac luđaštva i zločestoće!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama