U glavnom gradu, tradicionalno, prva svijeća upaljena na vijencu oko Manduševca

Objavljeno 27.11.2021 - IzdvojenoVijesti

U glavnom gradu, tradicionalno, prva svijeća upaljena na vijencu oko Manduševca

Diljem Hrvatske pali se prva adventska svijeća. U glavnom gradu, tradicionalno, prva svijeća upaljena je na vijencu oko Manduševca, čime je i službeno počeo zagrebački Advent, koji već godinama osvaja brojne nagrade.

Božićnu čaroliju upotpunit će i lampice koje će obasjati gotovo cijelo središte grada. Iako će ove godine biti znatno manje štandova, a neće biti ni popularnog klizališta na Tomislavcu, Zagrepčane i njihove goste čeka bogata gastronomska i glazbena ponuda na nekoliko lokacija.

Pato Gradec zasjao je sat poslije, a Zrinjevac u 19 sati. Označit će to početak još jednog zagrebačkog Adventa.

– Manifestacija koja je godinama osvajala nagrade ovaj je put u bitno drugačijem izdanju, možemo čak reći skromnijem. Na Trgu bana Jelačića manji je broj kućica nego što smo ih viđali prijašnjih godina. Manje je i dekoracija. Za usporedbu, 2019. u gradu je bilo 220 kućica, ove će ih godine biti oko 70, od kojih će samo 26 nuditi ugostiteljske sadržaje.

– Ugostitelji su rekli da je ove godine cijena najma bila veća, ali očekuju bolji promet i bolju zaradu jer je konkurencija manja. To sve ne znači da će manjkati božićnog duha u gradu. Njega će biti sigurno biti više nego prošle godine, kad zbog pandemije nije bilo ni jedne kućice. Glavne lokacije u gradu bit će Trg bana Jelačića, Europski trg, Gajeva, Bogovićeva, Strossmayerovo šetalište, a tu su i brojne destinacije izvan centra grada. Održavat će se i koncerti, prvi već večeras na otvorenju pa sve do 1. siječnja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u