U Splitu je otvoren 7. Adriatic Gastro Show

Objavljeno 23.02.2022 - Gospodarstvo

U Splitu je otvoren 7. Adriatic Gastro Show

U Splitu je otvoren 7. Adriatic Gastro Show, jedna od najvećih gastronomsko- turističkih manifestacija u Hrvatskoj. U četiri dana na dvjesto štandova predstavit će se više od 1000 izlagača iz Hrvatske i još 12 zemalja.

Miris dobre spize vodi nas do štanda šefova kuhinja. Crveni luk neizostavna je uvertira za – sirove strasti u plavom!

– Imat ćemo grdobinu u jednom finom umaku, radit ćemo rižoto od škampi i radit ćemo tri verzije tartara; od plavog raka, od kozica, od tune, rekao je Petar Vlak, Kuhar.

A to je tek početak. U sljedeća četiri dana u Spaladium areni kuhari iz ŠKMER-a održat će niz radionica, kuharskih showova i edukacija, a sve u sklopu EU projekta “Kuhinja znanja”.

– Donosimo tradicionalne namirnice s modernim načinom pripreme, donosimo vrlo važne concepte- zero waste- 100 % taste kako bismo iskoristili svaku namirnicu u potpunosti, ističe Alma Haračić Bremec, voditeljica projekta, ŠKMER.

U potpunosti je iskorišten i parter arene – više od tisuću izlagača predstavlja sve što se može povezati s gastronomijom i turizmom. Sunce i more nisu dovoljni.

– Ono što sami moramo dati u tome, a to je upravo ovo, gastro i eno ponuda, uz naravno, vječiti osmijeh i ljubav prema onome koji dođe u našu županiju kao turist, naglašava Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan.

Mnogo osmijeha i nade vidimo i osjećamo na domaćim štandovima. Nude tekstil, rasvjetu, kuhinjsku opremu, dekoracije… Sezona se iščekuje s optimizmom.

– Radimo s vilama, hotelima, s brodovima, s lokalnim kućama. Pokušavamo ljudima uvest malo života u interijer. Bili smo svi zatvoreni zadnje dvije godine, zato smo odabrali temu prirode, govori Toni Baković, menadžer u tvrtki za dizajn tekstila.

Na sajam se može ući samo uz Covid potvrdu, ali je organizirano i testiranje.

– Za sve one koji će izvršiti testiranje na samome ulazu Adriatic Gastro show časti besplatnom ulaznicom za sajam, rekao je Stipe Šamija, organizator sajma.

Sajmovi u predsezoni idealni su za osluškivanje tržišta, sklapanje poslova, ali i ugodno druženje. Adriatic Gastro Show otvoren je do subote.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama