fbpx

U srcu Budimpešte obilježena 25. godišnjica Predstavništva HTZ-a!

Objavljeno 23.11.2022 - IzdvojenoTurizam

U srcu Budimpešte obilježena 25. godišnjica Predstavništva HTZ-a!

Povodom obilježavanja 25. godišnjice rada i djelovanja ureda Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj, Hrvatska turistička zajednica je, u partnerstvu i suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, organizirala događanje kojim je obilježila 25. godina zajedničkog partnerstva i prijateljstva. Eventu održanom u središtu Budimpešte, odnosno SELL CROATIA radionici s preko 80 mađarskih i hrvatskih turističkih subjekata te prigodnom večernjem druženju s najvažnijim mađarskim partnerima, medijima i predstavnicima mađarskog turističkog sektora prisustvovali su Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Monika Udovičić iz Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj, Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera te dr.sc. Mladen Andrlić, veleposlanik RH u Mađarskoj.

„Mađarski gosti itekako su važni za Hrvatsku. Naime, Mađarska je tržište koje tradicionalno ulazi u top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći broj dolazaka i noćenja turista. Znamo kako su Mađari u Hrvatskoj rado viđeni gosti, dobro poznaju našu zemlju, posebice Kvarner. Mađarski turisti su i iznimno lojalni gosti, a ono što bismo mi htjeli u budućnosti je vidjeti što veći broj novih mladih mađarskih turista koji će otkrivati ljepote Hrvatske tijekom cijele turističke godine i koji će istražiti neke nove destinacije, posebice one u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Sljedeće godine Hrvatska ulazi u eurozonu, a tu je i pristupanje naše zemlje shengenskom prostoru čime će hrvatski turizam dodatno podići svoju konkurentnost u europskom okruženju, a benefite toga će imati i naši gosti iz Mađarske“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji se mađarskim partnerima i medijima zahvalio na 25 godina prijateljstva, partnerstva te uzajamnog povjerenja i poštovanja.

Obilježavanje 25. obljetnice hrvatskog ureda u Mađarskoj uveličali su brojni uzvanici, njih više od 160, čime je potvrđena važnost sektora turizma koji snažno spaja Hrvatsku i Mađarsku. Tako su mađarsku stranu, između ostalih, predstavljali Judit Molnar, predsjednica Udruge mađarskih turističkih agencija (MUISZ) i direktorica OTP Travela, Pálffy-Orbán István Sándor, direktor medijskih televizijskih servisa u Mađarskoj, Szolga József, zastupnik u mađarskom parlamentu, Péter Kolics, predstavnik Glavnog stožera mađarske nacionalne policije, kao i mnogi drugi predstavnici mađarskih strukovnih udruženja, partnerskih agencija i turoperatora.

„Našim dragim gostima iz Mađarske Kvarner, odnosno Primorsko-goranska županija oduvijek je bila bliska i rado posjećena destinacija u kojoj odlučuju provesti svoj odmor. Crikvenica, Opatija, Rab, Krk i Lopar redovito nalaze svoje mjesto na popisu TOP 10 hrvatskih destinacija u kojima mađarski gosti najviše borave. Uz sve to, ne smijemo zaboraviti kako su nam upravo gosti iz Mađarske ostali među najvjernijima i u trenucima najvećih izazova za putovanja te su unatoč svim ograničenjima i dalje rado putovali u našu regiju. S mađarskog tržišta trenutno bilježimo gotovo jednak broj noćenja kao i rekordne 2019. godine, dok je naspram 2021. godine ostvareno 32% više noćenja. I upravo zato smo se s velikim zadovoljstvom uključili u organizaciju proslave ove važne obljetnice Predstavništva HTZ-a u Budimpešti. Kvarner je u potpunosti obilježio ovu proslavu i to je naša svojevrsna zahvala, ali i poziv svim gostima iz Mađarske koji Kvarner vide kao svoju najomiljeniju destinaciju, koji nas svake godine posjećuju i koji nas preporučuju svojim bližnjima. Uz program proslave obljetnice, zajedno s 11 drugih partnera iz županije sudjelovali smo na poslovnoj radionici s mađarskim partnerima. U 2023. godini nastavljamo s usmjeravanjem velikog dijela svojih promotivnih kampanja na mađarsko tržište, a cilj svih naših aktivnosti je nastavak održavanja dobrog trenda kojeg ostvarujemo u Mađarskoj“, naglasila je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.

Godišnjicu Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj komentirala je i njegova sadašnja direktorica Ivana Herceg.
„Ured u Mađarskoj je tijekom 25 godina rada značajno doprinio velikoj prepoznatljivosti Hrvatske među mađarskim turistima. Gledajući samo brojke, 2019. godina je svakako bila najuspješnija jer je tada u Hrvatskoj po prvi puta ostvareno više od 3 milijuna noćenja s mađarskog tržišta. Posebno me veseli podatak da je i nakon dvije iznimno teške i izazovne godine ta brojka ponovno ostvarena ove turističke godine. Drago mi je da je Kvarner partner današnjeg jubileja s obzirom da gotovo trećina mađarskih turista bira upravo Kvarner za svoju omiljenu odmorišnu destinaciju. Hvala svim partnerima iz turističkog sektora, predstavnicima medija, mađarskim institucijama i udrugama na odličnoj suradnji i svemu što čine za hrvatski turizam. Uz sve napore koje Hrvatska ulaže da bi hrvatski turizam bio održiv, kvalitetniji i cjelogodišnji ne sumnjam da će naša zemlja na mađarskom tržištu i dalje ostati vodeća inozemna destinacija kada govorimo o ljetnom odmoru Mađara“, zaključila je Herceg, posebno se zahvalivši svojem sadašnjem timu u uredu, ali i svom prethodniku, kolegi Marinu Skenderoviću.

Upravo je zadovoljstvo rezanja slavljeničke torte pripalo Marinu Skenderoviću, umirovljenom voditelju Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj koji je ured vodio više od 20 godina.

Također, bogati večernji program i predstavljanje Hrvatske i Kvarnera u Budimpešti svojim su proizvodima i poklonima uzvanicima dodatno obogatili partneri među kojima su Podravka, Pannon Borbolt, Liburnia Riviera hotels, Falkensteiner hoteli, Miramare hotel Crikvenica, Jadran hoteli, dok je za zabavni dio programa bio zadužen QUARTET VELJAK.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama