U TM Nikola Tesla izložba zrakoplovnih modela Poletite s nama

Objavljeno 12.10.2021 - GospodarstvoVijesti

U TM Nikola Tesla izložba zrakoplovnih modela Poletite s nama

Tehnički muzej Nikola Tesla otvorit će večeras s Modelarskim aeroklubom Trešnjevka i Zagrebačkim zrakoplovno-tehničkim savezom Rudolf Perešin izložbu radio-kontroliranih zrakoplovnih modela Poletite s nama.
Bit će predstavljeno više od 40 modela različitih tehničkih karakteristika i specifičnosti koji obuhvaćaju sve strane zrakoplovnog modelarstva. To su modeli od onih za osnovno školovanje i klizači veličine dlana kojima je počeo razvoj modelarstva, do naprednih natjecateljskih modela s rasponom krila više od četiri metra, te modela na mlazni pogon.

Posjetitelji imaju priliku proučiti izgled i specifikacije modela civilnih i vojnih zrakoplova iz različitih povijesnih razdoblja. Na izložbi će biti izložene letjelice starije od 70 godina, sa samih početaka avio-modelarstva. Također, bit će izložene skupine najnovijih letjelica koje karakteriziraju tehnološka i mehanička rješenja kao što su klipni i mlazni motori te aeroprofili s mogućnostima različitih režima leta uključujući i akrobacije.

Modeli su vlasništvo modelara i MAK Trešnjevke koji svojim dugogodišnjim angažmanom rade na promicanju zrakoplovnog modelarstva i zrakoplovstva općenito.

Cilj izložbe koja je otvorena do do 23. listopada jest upoznavanje javnosti s radom, zanimljivostima i čarima zrakoplovnog modelarstva, te prezentiranje različitih izazova, mogućnosti i potencijala bavljenja ovim hobijem. Modelarstvo je do sada generiralo brojne konstruktore zrakoplova, aviomehaničare, pilote, kontrolore leta i ostale dionike zrakoplovne industrije koji svojom bezuvjetnom ljubavlju prema zrakoplovstvu svakodnevno rade na privlačenju novih zrakoplovaca i pomaganja u ostvarivanju modelarskih ciljeva i snova.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u