U utorak dolazi zahlađenje!

Objavljeno 13.04.2020 - Izdvojeno

U utorak dolazi zahlađenje!

Pad temperature zraka, većinom i kiše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom. Mjestimice će biti i snijega – u gorju sigurno, i to ne samo Gorskoga kotara i Like, nego i u sjevernijem i južnijem brdovitom području, uz mjestimičan tanji snježni pokrivač, a nakratko je snijeg moguć i u nekim nizinama, uglavnom središnje Hrvatske. I vjetar će mnogima prouzročiti nevolje – i to prolazno jak, gdjegod vjerojatno na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni u kopnenom području, te još jača bura na Jadranu, posebice sjevernom.

Već do kraja utorka, na jugu Hrvatske u noći na srijedu slijedi razvedravanje, ponegdje i slabljenje vjetra, ali i moguće nevolje poljoprivrednicima jer će u srijedu ujutro u kontinentalnom području biti velika vjerojatnost mjestimičnog mraza. Premda će uz ponovno stabilno i pretežno sunčano vrijeme temperatura zraka od srijede opet rasti rasti, sasvim bez opasnosti od mraza posvuda neće biti ni u četvrtak, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije vjerojatno i petak.

I dok taj mjestimičan mraz i snijeg u ovo doba godine nisu pozitivne strane ove promjene vremena, barem malo kiše vjerojatno će dobro doći mnogima, ne samo poljoprivrednicima, nego i vatrogascima koji se već danima bore s požarima u Dalmaciji.

Detaljniju prognozu po područjima za HRT je pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a. Njegove i prognoze drugih službujućih meteorologa – prognostičara DHMZ-a, ne samo iz Zagreba nego i iz Rijeke i Splita, mogu se spoznati i u HRT METEO aplikaciji, koja postoji i na engleskome i njemačkome jeziku.

U ponedjeljak još većinom suho i iznadprosječno toplo, uz južinu

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama