Udba je pokrala državu, danas kupuje ACI marine, a Sabor šuti

Objavljeno 15.07.2017 - Vijesti

Udba je pokrala državu, danas kupuje ACI marine, a Sabor šuti

Tijekom rasprave u Hrvatskom saboru o konačnom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona, koji je predložio Klub zastupnika Mosta, koji je Vlada prihvatila i na njega podnijela svojih 13 amandmana, o pljački Hrvatske oštro je govorio zastupnik Željko Glasnović

O bankovnim računima u inozemstvu i pljački Hrvatske Glasnović je govorio u ime Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku

“Najčešća riječ u ovome Saboru je pljačka. Zašto se o tome šuti? Kad je počela ta pljačka? Od kud vuče korijene Agrokor? Što je s državnim tvrtkama do 1990. godine? Novac koji je pokraden do 1990. godine prebačen je na bankovne račune u inozemstvo. To je novac od Udbe. I taj novac se danas vraća natrag, kao strana investicija.

Krajnje je vrijeme da institucije rade svoj posao, rekao je između ostalog Glasnović, upozoravajući na nove investicije nekih koji su se sumnjivo obogatili za vrijeme Jugoslavije.

“A di je lova? Je li moguće da danas kad imamo digitalizaciju nismo našli niti jednog od sajamskih lopova”, pitao je s govornice Glasnović, nakon što je nekoliko puta spomenuo nesrazmjer imovine vrhovnih sudaca.

Rekao je da neki vrhovni suci nisu imali bicikl prije rata, a sad im je samo jedna nekretnina vrijedna 750 tisuća eura.

“Što je s našim ‘medijama’? Je li teško ići u Austriju i tražiti onih 300 računa? Tu nema istražiteljskog novinarstva”, nabrajao je Glasnović, dodajući da 14 hrvatskih obitelji u Austriji na računima ima 17,4 milijarde kuna.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u