fbpx

UEFA zajedno s nekim nogometnim djelatnicima potiče nasilje

Objavljeno 12.12.2016 - SportVijesti

UEFA zajedno s nekim nogometnim djelatnicima  potiče nasilje

Novac, novac i samo novac… osnovni je moto pojedinaca u nogometnom svijetu UEFE, FIFE i nacionalnim savezima pojedinih država.

UEFA je sada pripremila milijune eura za novu regionalnu ligu koja bi se zvala “Balkanska liga” ili “Jugoslavenska nogometna liga”.

Ovaj pakleni projekt napravljen je u suradnji s predstavnicima nacionalnih nogometnih saveza država ex Jugoslavije, s time da je država Kosovo besramno izbačena iz projekta jer UEFA i nogometni savezi šest država s područja ex Jugoslavije ne poštuju UN i ljudska sportska prava kako bi i Kosovari imali pravo na normalan sportski život.

Niti UEFA niti FIFA  niti nacionalnmi savez Hrvatske nisu uspjeli izbaciti divljaštvo s navijačima unutar Hrvatske pa tako imamo na stadionima stalne tuče, vrijeđanja, bakljade i nepodnošljivosti između Armade, Torcide, BBB itd.

Ako postojeće institucije nisu bile u stanju izboriti mir i sportsko ponašanje u HNLu, kako će to isto napraviti u sklopu “Jugoslavenske lige” gdje je mržnje između Hrvata i Srba, Bošnjaka i Srba, Crnogoraca i Srba, Makedonaca i Srba, Kosovara i Srba barem duplo veća nego mržnja između hrvatskih pripadnika Armade i Torcide.

“Jugoslavenskim ligom” profitirati će najviše  UEFA i FIFA jer će moći svaki tjedan naplaćivati velike kazne za divljačko ponašanje onih koji ionako ne mogu više nikada zajedno.

Treba li FIFA  i UEFA uopće nekakve nove regionalne lige onda bi Hrvatska trebala biti u grupi srednje europskih država, a to su Slovenija, Mađarska, Austrija, Slovačka i Češka. Balkanska liga bi se trebala sastojati od Grčke, Bugarske, Rumunjske, Albanije, Kosova, Srbije i BiH. Takve lige bi bile normalne kako zemljopisno tako i povijesno, a ubacivanje Hrvatske tamo gdje njezini građani više ne žele nipošto je pokvareno i ne sportski.

Nasilje, huliganstvo i nesigurnost koji bi se u slučaju “Jugoslavenske lige” nadvili nad navijačima huliganima eskalirali bi toliko da bi Hrvatska potrošila ogromna sredstva za rad policije, pravosuđa i zatvora , a hrvatski zdravstveni sustav bi bio opterećen novim pacijentima žrtvama nogometa što je potpuno neprihvatljivo za obične građane.

Hrvatski građani ne žele nikakvu novu “Jugoslavensku ligu” niti bilo što što će nositi takvo ime ili ime s predznakom “balkansko”.

Hoće li UEFA shvatiti poruku Hrvata?

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama