Unatoč visokim temperaturama, Krvavec odlično organiziran

Objavljeno 03.01.2022 - TurizamVijesti

Unatoč visokim temperaturama, Krvavec odlično organiziran

Krvavec je jedno od najboljih slovenskih skijališta i omiljena destinacija Hrvata, ali i mnogih turista i diplomata koji žive na potezu od Zagreba i Rijeke preko Trsta i Ljubljane.

Uoči same Nove godine, Krvavec je imao danju čak i do 8 stupnjeva Celzijusa, što organizatorima nije predstavljao nikakav problem jer je posao sa pripremom staza bio izrazito profesionalan i staze su bile odlične.

Većina žičara koje su bile otvorene, radile su besprijekorno uz ljubazno osoblje koje je pomagalo malo lošijim skijašima da dođu do cilja.

Ove godine novina na Krvavcu je obnovljena i proširena terasa hotela Krvavec koji je ujedno i najviši hotel u Sloveniji. Terasa ima prekrasan pogled, sva je u drvetu i idealna je za odmor od skijanja uz finu hranu.

Na Krvavcu se može rentati i ski oprema, može se ići na noćno sanjkanje, turno skijanje, a na Krvavcu je i odlična škola skijanja za sve uzraste.

Pravo je pitanje zašto ljudi toliko vole Krvavec?
Prije svega, Krvavec ima posebnost što se nalazi u neposrednoj blizini većih gradova poput Kranja, Kamnika pa i Ljubljane i svojom visinom od skoro 2000 metra dominira nad cijelim tim urbanim područjem. Kada je lijepo vrijeme, kao što je bilo i sada na samu Novu godinu, Krvavec ima najljepši pogled od svih slovenskih skijališta.

Kada je skijaš na samom skijalištu željan odmora na Krvavcu ima dovoljno ugostiteljskih objekata koji nude tipičnu slovensku hranu, a najljepše je u samom središtu skijališta, malo ispod hotela Krvavec, na poznatoj Plaži gdje postoje ležaljke za sunčanje s pogledom na najopasnije piste na Krvavcu.

Vrlo popularna Plaža dobro je zaštićena od gotovo svih vjetrova i za vrijeme jakoga sunca vrlo lako možete izgorjeti kao da ste negdje na moru, pa je potreban oprez.

Krvavec je i sigurna destinacija u ovo Covid vrijeme tako da se već pri ulazu u gondolu kontrolira Covid Pass i osobni dokumenti kako bi se građani na samom skijalištu poštedjeli od dodatnih kontrola i neugodnosti.

Kakva je atmosfera bila na samom skijalištu Krvavec prvoga dana u novoj 2022. pogledajte u videu koji su za vas proizveli u KIGO redakciji koja je 1.1. posjetila ovo najzanimljivije slovensko skijalište:

FOTO: Leo Pavela
VIDEO: Filip Gardoš

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama