Unije dobiva novi T lukobran

Objavljeno 28.10.2018 - IzdvojenoVijesti

Unije dobiva novi T lukobran

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić obavijestila je javnost da se u lošinjskom arhipelagu nastavlja s ulaganjima slijedećim tekstom:

Nakon što je održana sjednica Vlade Republike Hrvatske koja se održava u sklopu Dana hrvatskog turizma na Hvaru, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petrić i ravnatelj Županijske Lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija potpisali su Ugovor o financiranju sa čak 34,2 milijuna kuna projekt sanacije i produženja postojećeg pristana na Unijama. Uz to, na današnjoj sjednici Vlade donesene su još dvije odluke koje se tiču Grada Malog Lošinja, a to su Odluka o darovanju bivše zgrade carinarnice Gradu radi uređenja zgrade u svrhu smještaja tijela državne uprave, te Zaključak kojim Vlada Republike Hrvatske daje potporu projektu rekonstrukcije državne ceste D100 na dionici Osor – Nerezine u duljini od 2,5 km.

„Projekt sanacije i produženje pristana jedna je od najvećih investicija koje nam predstoje u idućem periodu. Vrijednost cijelokupne investicije iznosi 37,4 milijuna kuna od čega je Ministarstvo osiguralo čak 92% ukupne investicije. Projektom se na Unijama planira produženje lukobrana sa 42 metra na dodatnih 72 metra u obliku slova „T“ čime će se stvoriti uvjeti za prihvat međunarodnih, te nacionalnih brzobrodskih, brodskih i trajektnih linija, te se dobiva siguran komunalni vez za domicilno stanovništvo. Današnja sjednica kao i sve odluke koje su se našle na dnevnom redu dokaz su kako Vlada Andreja Plenkovića istinski brine o otocima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama