fbpx

Uz podršku državnog vrha Šešelj nastavlja s četnikovanjem

Objavljeno 19.04.2018 - Vijesti

Uz podršku državnog vrha Šešelj nastavlja s četnikovanjem

Lider SRS Vojislav Šešelj ocijenio je da policija nema nikakvog osnova zabraniti najavljeni miting radikala 6. svibnja u Hrtkovcima.

On je dodao da je skup uredno prijavljen i da će biti održan.

“Skup je uredno prijavljen, imati ćemo redarstvenu službu i to će biti miran politički skup. Đurđevdanski radikalski uranak… Kao što je miran skup bio i 1992. godine, ni tada nije bilo incidenata. Nema razloga za zabranu”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije na pitanje kako komentira zahtjeve da se zabrani skup koji je zakazan na 26. godišnjicu mitinga nakon kojeg je slijedilo iseljavanje Hrvata iz tog vojvođanskog sela, za što je on osuđen na deset godina zatvora u Hagu.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da mu nakon te presude oduzmu mandat u republičkom parlamentu, Šešelj je rekao da ne vidi razlog za to, s obzirom na to da je on tu kaznu već odslužio i da se to na njega ne odnosi.

On je rekao da ostaje da se vidi da li će protiv njega biti vođen postupak za gaženje hrvatske zastava ispred Skupštine Srbije i vrijeđanja hrvatske delegacije, zbog koje je i prekinuta službena posjeta, ali da on vjeruje da sve srpske patriote i časni Srbi podržavaju ono što su uradili on i Filip Stojanović iz SRS.

Šešelj nadalje govori : “Kaže predsjednik da se ne može izvrgavati ruglu zastava nijedne suverene zemlje. E, može! Jer je pod tom zastavom provedena agresija na Republiku Srpsku Krajinu i protjerano je 200.000 Srba, a tko zna koliko ubijeno. I toj zastavi se ne može odavati poštovanje. Zato ćemo je i dalje pljuvati, gaziti i paliti jer je to zastava hrvatske ustaške države”, rekao je Šešelj.

“Mi nećemo priznati hrvatsku ustašku zastavu dok traje okupacija RSK. I da bog da nam se desnica ruka osušila ako ikada zaboravimo Krajinu. Tu smo zakletvu položili na grobu Ranka Vujića, predsjednika SRS za Krajinu. Ali, tu zakletvu su položili i bivši srpski radikali, koji su tada bili sa nama, i neka vode računa”, rekao je Šešelj.

Ovakav stav Šešelja je ustvari stav državnog vodstva Srbije, onog istog vodstva s kojim Plenković i Kolinda svesrdno surađuju što spada u red potpunog političkog promašaja.

Da podsjetimo i Vučić i Nikolić i Šešelj, kao i Vulin, Dačić i Jeremić pripadaju estremnoj srbijanskoj desnici koji su različiti od Miloševića i njegove ideje Velike Srbije jedino po tome što osuđuju Miloševića jer on nije uspio u stvaranju Velike Srbije, a imao je sve, vojsku, diplomaciju i novce.

Srbija danas je na koljenima, izgubila je većinu okupiranog teritorija u BiH, cijeli okupirani teritorij u Hrvatskoj,izgubila je Kosovo i sada se sprema gubitak Vojvodine u kojoj jačaju regionalisti.

Šešelj je odličan za otkrivanje srbijanske politike i on doista znatno pomaže Kosovu, Vojvodini, Hrvatskoj i BiH da se ukaže na svu ludost većine koja glasuje za ove otpadnike civiliziranog društva.

Srbija više nije na testu, ona je pala test i više nema ni novaca niti znanja da položi niti prijemni, a kamoli da prođe test.

Hrvatski političari trebaju zamrznuti pregovore s ovakvim vodstvom…..

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama