Veleslalom: Pobjeda Kristoffersena, Zubčiću deveto mjesto

Objavljeno 19.12.2021 - Sport

Veleslalom: Pobjeda Kristoffersena, Zubčiću deveto mjesto

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je nedjeljnog veleslaloma voženog u talijanskoj Alta Badiji. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je deveto mjesto.

Kristoffersen je nakon sedmog mjesta u prvoj vožnji na kraju slavio s 31 stotinkom prednosti pred Švicarcem Marcom Odermattom, pobjednikom uvodna dva veleslaloma ove sezone. Treće mjesto osvojio je Austrijanac Manuel Feller koji je za pobjednikom zaostao 37 stotinki.

Filip Zubčić odlično je odradio prvu vožnju nakon koje je bio šesti sa zaostatkom od 54 stotinke za najbržim Francuzom Mathieuom Faivreom. No, tek 18. vremenom druge vožnje najbolji hrvatski skijaš na kraju je bio deveti zaostavši 93 stotinke za Kristoffersenom.

U poretku skijaša u veleslalomu prvi je Odermatt sa 280 bodova, drugi je Kristoffersen sa 163 boda, a treći Francuz Alexis Pintaurault sa 141 bodom. Zubčić je 15. sa 58 bodova.

Švicarac je vodeći i u ukupnom poretku skijaša sa 533 boda, drugi je Austrijanac Matthias Mayer sa 405 bodova, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 329 bodova. I u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je na 15. mjestu sa 125 bodova.

U ponedjeljak se u Alta Badiji vozi još jedan veleslalom. Prva vožnja je u 10 sati, a druga u 13.30, obje pratite u prijenosu na HTV-u 2.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama