Veliki interes za otok Vir i u Rijeci

Objavljeno 24.03.2017 - TurizamVijesti

Veliki interes za otok Vir i u Rijeci

Sinoć je u Grand Hotelu Bonavia u Rijeci održana glamurozna prezentacija i gala večera pod nazivom Virska noć 2017. Novim turističkim filmom prikazani su destinacijski uspjesi otoka Vira i njegove prirodne ljepote.

Rijetko koji otok je u zadnjih 20 godina napravio takve pomake za svoje stanovnike kao što je to napravio otok Vir. Najbolji su u natalitetnoj politici, ulažu u obrazovanje svojih stanovnika, financiraju vrtiće, škole, fakultete. Radilo se za otok Vir puno toga počevši od ceste Vir-Zadar u koju je uloženo oko 100 milijuna kuna i koja je za 20 minuta skratila put do Zadra. Samo u mjesnu kanalizaciju i vodovodnu mrežu investirano je uz pomoć države oko 40 milijuna kuna.

Vir ima negdje oko milijun noćenja godišnje i cijeli otok grabi snažnim i sigurnim koracima naprijed prema ljepšoj i bogatijoj budućnosti, kako rekao je načelnik Kristijan Kapović.

Načelnik Vira Kristijan Kapović sa suprugom

Turistička ponuda Vira bazira se isključivo na privatnom smještaju: obiteljski pansioni i iznajmljivanje soba, apartmana ili čitavih kuća za odmor. Vir još nije mjesto velikih hotela.

Vir

Restorani i kafići s terasama u hladu, konobe, beach barovi, disco-klubovi, beach partiji na plaži Jadro, program virskog ljeta, koncerti na terasi Kotarina s mnogim poznatim imenima, iznajmljivanje automobila, brodica, glisera gumenjaka, bicikla, buggija, yacht charter, ronilački klub, big game fishing, organizirani izleti i mnoge druge usluge te ambulanta, ljekarna, pošta, mjenjačnica, bogata zelena tržnica i ribarnica te turistička agencija Vir turizam čine ponudu čine kvalitetnijom i privlačnijom.

Program predstavljanja Vira u Rijeci je vodio Dražen Turina Šajeta, a goste i uzvanike zabavljali su Bepo Matešić i David Ricov, klapa Puntamika te zadarska grupa Modus. Vrhunski i nagrađivani virski chefovi Anđelka Levak, Dario Kapović i Jakov Buškulić pripremili su bogati gastro stol s dalmatinskim i virskim specijalitetima.

Bepo Matešić i David Ricov

Eventu su prisustvovale brojne poznate osobe koje su uživale u delicijama Mirza i Belma Džomba, Danijela Gračan, Neno Belan, Nikolina Tomljanović, Davor Jurkotić sa suprugom Verom, Ivana Mišura . Svi oni ljetuju na Jadranu a otkrili su i zašto vole otok Vir.

Klapa Puntamika

„Srednji Jadran smatram najljepšim dijelom Jadrana, ali nažalost još uvijek nisam bio na otoku Viru. S obzirom da imam prijatelje koji ondje imaju kuće i od kojih sam čuo sve najljepše o Viru, siguran sam da ću uskoro otići. Miran otok, idealan za provesti ljeto“ rekao nam je naš proslavljeni bivši rukometaš Mirza Džomba, a na njega se nadovezala njegova supruga, TV voditeljica Belma Džomba: „Upravo sa suprugom planiram posjetiti prekrasan svjetionik Vilu Lanterna na Viru, to nam je već dugo želja i radujem se tome.“

Danijela Gračan

Nekadašnja Kraljica svijeta, a danas redovita profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji Danijela Gračan također nije bila na otoku Viru, ali zna puno o njemu te ističe kako se Vir pozicionirao kao otok obiteljskog turizma na kojem turisti mogu uživati u nedirnutoj prirodi, a to je ono što se danas traži. Nekadašnja Miss Universe Hrvatske Ivana Mišura iz Zagreba je stigla s Ivanom Delač i oduševljena je video prezentacijom otoka koja i pokazuje čisto more i lijepu prirodu.

„Na Viru sam nastupao više puta, uvijek je bila vesela atmosfera i lijepo druženje, čak i jednom prilikom kad je padala kiša, ljudi su i dalje plesali“ tim riječima je pjevač Neno Belan opisao svoj doživljaj otoka.

Neno Belan i Nikolina Tomljanović

Pjevačica Nikolina Tomljanović ispričala nam je kako je na event stigla upravo zato jer poznaje mnoge Virane s kojima je izmjenjivala svoje doživljaje o otoku. Družila se i s Nenom Belanom koji joj je, kako kaže, ispričao brojne anegdote koje je doživio na svojim koncertima ondje. „Danas uživamo s Viranima“ veselo zaključuje Nikolina.

Riječki komičar i voditelj Davor Jurkotić koji je stigao sa suprugom Verom i sinčićem bio je nekoliko puta na Viru, a u svom je stilu izjavio kako voli sve što ima kratki naziv, kao što je „Vir“. Spomenuo je i virskog načelnika Kristijana Kapovića, pa smo ga upitali je li ga možda uspio ugostiti u svojoj emisiji U zdrav mozak: „Ako mi načelnik sredi neki posao na Viru, onda ga neću zvati, ali ako mi ne sredi, zvat ću ga svaki dan“ te time izazvao smijeh kod svih prisutnih.

„Želja mi je svom sedmogodišnjem sinu pokazati sve ljepote Vira koje smo gledali večeras na prezentaciji“ ispričao nam je voditelj jučerašnjeg programa Dražen Turina Šajeta koji je svojim dosjetkama nasmijavao mnogobrojnu publiku.

Na Virskoj noći su bili i Leo Pavela, glavni urednik KIGO.HR i Danijel Surina fitnes trener. Obojca su oduševljeni Virom i kao strastveni nautičari nadaju se da će Vir uskoro dobiti i svoju marinu.

KIGO.hr redovito prati sve uspjehe koji se događaju na otoku Viru te čestita ovom otoku napredak koji je ostvaren u zadnjih 20 godina.

Leo Pavela, Ivana Đolo, Danijel Surina

Druženje Virana i njihovih gostiju uz vrhunske morske delicije i zvuke dalmatinske pjesme nastavljeno je do dugo u noć.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u