fbpx

Veliko finale u Azimutu Otvorenje skupne izložbe „Božićni tinel“

Objavljeno 07.12.2023 - Kultura

Veliko finale u Azimutu Otvorenje skupne izložbe „Božićni tinel“

Ove subote 9. prosinca klub Azimut u Šibeniku časti svoju publiku – kako onu koncertnu, tako i onu sklon(ij)u likovnim događanjima. U subotu se u Azimutovoj Galeriji s početkom u 20 sati otvara četvrta skupna izložba „Božićni tinel”, a u 21.30 h kreće samostalni koncert Tonija Starešinića (CHUI, Mangroove) na kojemu će promovirati svoj prvi pravi solo album „Survival kit”. I sve je besplatno! Za „Božićni tinel” nije pretjerano reći da je kruna likovnog programa na kraju godine u Azimutu, kao ni da je riječ o najvećoj skupnoj izložbi u Šibensko – kninskoj županiji s obzirom na broj izlagača iz cijele županije.

ČAROLIJA MOŽE POČETI

„Božićni tinel” izložba je nastala u doba pandemije kada ju nitko nije mogao osobno razgledati, ali svi su je mogli vidjeti zahvaljujući društvenim mrežama. Bilo je to prvi i posljednji put da se tako nešto događa jer već svako iduće otvorenje izložbe postalo je pravi društveni događaj u Galeriji koji redovito okuplja sve veći broj izlagača.

„Skupna art & craft izložba donosi božićnu čaroliju koja Azimutovu Galeriju oboji najljepšim bojama prosinca, a svaki od izloženih predmeta najljepši su poklon ovih blagdana. “Božićni tinel” nije samo još jedna izložba umjetnika iz Hrvatske. Riječ je o izložbi nastaloj u jednom od najtežih perioda posljednjih godina, doba pandemija Covida-19, koja je u nemogućnosti fizičkog okupljanja izlagača i publike okupila ono najljepše što oba svijeta nude – autorovu prisutnost kroz njegove radove i prisutnost publike kroz prozor društvenih mreža što je kombinacija koja je “Božićni tinel” ostavila na životu četvrti prosinac zaredom”, poručili su iz udruge Kolektiv 4B.

Ove godine izlažu: Danijel Hrg, Branka Grubić, Denis Jakovljević, Boris Pleša, Adriana Tanfara, Maja Škugor, Vanda Jurković, Irena Vodišek Babaja (Redimir), Alenka Tominac, Branka Rajević, Marijana Vargić Petričušić, Filip Anić, Jelenko Ujdur, Dora Ivković, Mirjana Klobučarić, Viktorija Pšag, Tea Parancin ( Tei – Chi), Jadranka Skelin, Branka Hrg Pobrić, Lana Jurković, Ivana Mićković, Lidija Pejčinović, Iva Perković, Lili Gluić, Vanja Zanze, Tea Parancin, Alma Čače, Kristina Tot Kaša, Gvozden Benat, Stefan Pašara, Ana Petrov i Margita Maričić.

Izložba nije samo prilika da se posjetitelj Azimutove Galerije upozna s radovima županijskih umjetnika i autora iz ostatka Hrvatske, već da se u moru loših vijesti, okruži lijepim i na trenutak uroni u svijet najljepših boja, gdje je sve moguće i ništa nije podložno negativnim vanjskim utjecajima. Isto tako, kako je riječ o prodajnoj art & craft izložbi, na istom mjestu može se obaviti prigodna blagdanska kupnja i smanjiti stres zbog potrošnje i obilaska trgovina. Dodatno, kupujući proizvode s potpisom „Božićni tinel” podržava se autorski rad domaćih umjetnika što je svojevrsan dar.

BESPLATNI KONCERTNI UŽITAK

Iste večeri s početkom u 21.30 sati, koncert će u Azimutu održati Toni Starešinić, glazbenik kojeg je publika upoznala kao nedjeljivog člana bendova poput CHUI ili Mangroove. Mogli bismo reći da je ovo još jedan njegov koncert u Azimutu, ali ne još samo jedan koncert jer će ovog puta šibenskoj publici predstaviti svoj samostalni album „Survival kit”. „Ovo je moj prvi samostalni album koji sam objavio za vrijeme pandemije i bila je to terapija za um i tijelo. Dogodila se ta potreba i taj album, a promocija je došla tek kasnije, sad kad su se poklopili neki normalni uvjeti i baš se veselim doći u omiljeni klub Azimut i predstaviti album”, poručio je Toni.

Autor: Snježana Klarić

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Pratite nas na društvenim mrežama