Vesna Pusić ponovno govori na pamet

Objavljeno 04.12.2015 - Vijesti

Vesna Pusić ponovno govori na pamet

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ocijenila je da bi Hrvatska mogla dobiti novu vladu prije Božića te napomenula da je SDSS važan partner u formiranju parlamentarne većine.

Neće biti izbora. Bit će nove vlade, rekla je Pusić agenciji Tanjug na marginama Ministarskog vijeća OESS u Beogradu. Istaknula je da predstoje pregovori te da aktualna vlada ima dobre šanse.

Mislim da dosadašnja vlada i naša koalicija ima realne, dobre šanse. Očekujem da ćemo mi prije Božića biti u stanju sastaviti vladu. Naravno treba prvo skočiti pa reći hop – ali blizu smo toga, kazala je Pusić u izjavi za Tanjug.

Komentirajući položaj srpske zajednice na hrvatskoj političkoj sceni Pusić je rekla da Srbi u Hrvatskoj imaju rezervirana tri mjesta u hrvatskom Saboru te da je SDSS u jednoj izbornoj jedinici bila izravno u koaliciji koju predvodi premijer Zoran Milanović. Dakle – i politički gledano SDSS je vrlo važan partner i u formiranju parlamentarne većine i kroz to ima svoj utjecaj, rekla je hrvatska šefica diplomacije ustvrdivši kako je aktualna Vlada išla čak i dalje od nekih zahtjeva koje je imala srpska zajednica.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u