Virovitičko “drive-in” cijepljenje uspješno

Objavljeno 05.05.2021 - Vijesti

Virovitičko “drive-in” cijepljenje uspješno

U Virovitici od jučer građani se mogu cijepiti ne izlazeći iz vozila. To je prvi “drive-in” punkt za cijepljenje u Hrvatskoj.

– Dan je izgleda protekao jako dobro jer je kvota ispunjena, još u prijepodnevu cijepljeni su svi građani planirani za cijepljenje u drive-in dijelu, izvještava Marin Ćurić za Dnevnik HRT-a.

O detaljima cijepljenja u Virovitici govorio je prim. mr. sc. Miroslav Venus, dr. med., ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije.

– Drive-in je u potpunost ispunio svoju svrhu u ova dva dana. U hali Viroexpo zajedno s drive-inom, u dva dana, procijepili smo ukupno preko 1000 ljudi. Od toga je na drive-inu procijepljena otprilike jedna trećina, jučer malo manje od 200, a danas oko 140 osoba, objašnjava prim. mr. sc. Miroslav Venus.

Sljedeći tjedan očekuje se puno veći broj doza cjepiva pa time i nova cijepna mjesta.

– Ovo što se događa u Virovitici ostat će i dalje tako tijekom cijelog sljedećeg tjedna, ali se selimo i u druga dva grada na području virovitičko-podravske županije – Slatinu i Orahovicu. Pokušat ćemo, ako uspijemo organizirati prostor, napraviti drive-in punkt i u Slatini, kaže Venus.

Dodao je kako je upravo obišao lokacije u potrazi koji bi to prostor mogao biti. Plan cijepljenja za sutra ostaje isti kaže Venus.

– Ujutro u 8 sati osobno sam na drive-inu, a na ova dva cijepna mjesta u hali će biti kolegica i nastavljamo dalje. Cjepiva imamo sva, s time da smo krenuli s Pfizerom, a onda će uz najavu doći i sva ostala cjepiva u ponudi, i Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson, rekao je ravnatelj ZJZ Virovitičko-podravske županije.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u